bolnišnica Svet24.si

Družinski zdravniki: Če se to zgodi, bomo kmalu ...

postojnska jama Svet24.si

V 200 letih so vodniki skozi Postojnsko jamo ...

Klemen Žibert Necenzurirano

Objavljamo poročilo o finančni luknji v SD: kaj ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

Cene Prevc, Martin Golob Njena.si

Je znani župnik povedal preveč - se bo Cene ...

ana gros af Ekipa24.si

Navijači kričijo: to je sramota! Zgodovinskih ...

Kronika Novo mesto

"Zakuril" daljnovod

Piše: Radio Krka

Čas objave:
12.04.2013 12:46

Policisti Policijske uprave Novo mesto so v preteklih štiriindvajsetih urah intervenirali v 33 nujnih primerih. Obravnavali so tri prometne nesreče, v katerih je nastala materialna škoda.

Posredovali so zaradi treh kršitev javnega reda in miru na javnem kraju in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj hude telesne poškodbe, goljufije, poškodovanja tuje stvari, ponarejanja denarja, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi požara, zgostitev prometa in ovir na vozišču.

KAZNIVO DEJANJE POŠKODOVANJE ALI UNIČENJE JAVNIH NAPRAV

Trebanjski policisti ugotavljajo okoliščine kaznivega dejanja Poškodovanje ali uničenje javnih naprav po 318. členu KZ-1. Neznani storilec je v okolici Trebnjega požigal suho travo in grmičevje in ni ustrezno poskrbel za nadzor ognja in ni pogasil požara. Ogenj je zajel električni drog daljnovoda, kar je povzročilo motnje v preskrbi z elektriko. Po prvih ocenah je škode za najmanj 4000 evrov.

UKRADEN AVTOMOBIL


S parkirnega prostora gostinskega lokala na Trebelnem je bil 11. 4. v večernih urah ukraden osebni avtomobil Rover 400, svetlo sive barve, letnik 1997, z registrsko številko KK-ND-793.

NEZAKONITO PRESTOPILI DRŽAVNO MEJO

11. 4. nekaj po 20. uri so policisti prejeli obvestilo o sumljivih osebah, ki so jih občani opazili pri kraju Dolenjci na območju Policijske postaje Črnomelj. V iskanje oseb je bilo vključenih več policijskih patrulj. Policisti so kmalu izsledili in prijeli pet državljanov Alžirije in državljana Sirije, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Tujcem, med katerimi sta bila dva mladoletna, so odvzeli prostost in jih pridržali. Po zaključenem postopku jih bodo predali hrvaškim varnostnim organom oziroma namestili v Center za tujce.