reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Kronika Novo mesto

41 nujnih primerov, 8 prometnih nesreč

Piše: Radio Krka

Čas objave:
19.03.2013 09:54

Policisti Policijske uprave Novo mesto so od zadnjega poročanja intervenirali v 41 nujnih primerih. Obravnavali so osem prometnih nesreč, v katerih je nastala materialna škoda.

Pridržali so voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola. Posredovali so zaradi petih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja družini, ponarejanja denarja, vlomov in tatvin. Intervenirali so zaradi iskanja pogrešane osebe, požara, zgostitev prometa in ovir na vozišču.


Metliški policisti so bili obveščeni o vozniku osebnega avtomobila, ki naj bi bil pod vplivom alkohola in bi lahko ogrožal ostale udeležence v prometu. Kršitelja so izsledili in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. 44-letni voznik je imel v litru izdihanega zraka 0,89 miligramov alkohola. Med postopkom so ugotovili, da vozi neregistriran osebni avtomobil Mazda 323 in nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov so odvzeli prostost in ga pridržali. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog. Določila Zakona o pravilih cestnega prometa, Zakona o voznikih in Zakona o motornih vozilih za ugotovljene kršitve določajo globo v višini 2320 evrov.


Na parkirnem prostoru gostinskega lokala v okolici Novega mesta je nekdo vlomil v osebni avtomobil in odtujil denarnico z gotovino, dokumenti in bančnimi karticami. Oškodovanka ocenjuje, da je oškodovana za 900 evrov.


V okolici Novega mesta je neznanec vlomil v rezervoar delovnega stroja in iztočil in odtujil 100 litrov goriva.

V okolici Brežic sta neznanca vstopila v stanovanjsko hišo oškodovanca in mu odtujila 50 evrov in cigarete.

Policisti na mejnem prehodu Obrežje so med opravljanjem mejne kontrole v kabini tovornega vozila, ki ga je vozil državljan Srbije, našli skritega 27-letnega državljana Srbije, ki se je na ta način skušal izogniti mejni kontroli. Med postopkom so ugotovili, da ima tujec prepoved vstopa na schengensko območje. Obema so izrekli globo in 27-letnemu tujcu zavrnili vstop.