Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Kronika Novo mesto

Avtobusna postaja kot gladiatorska arena

Piše: Radio Krka

Čas objave:
19.04.2013 18:31

Novomeški policisti so po prijavi posredovali na glavni avtobusni postaji, ki je že več let prizorišče nasilja med mladoletniki, na kar že dolgo opozarjamo. Policisti so preprečili novo nasilje in pri treh mladoletnikih našli hladno orožje, so še pojasnili na PU NM.

Poslušalec nam je posredoval informacijo o akciji policistov na avtobusni postaji: Danes, 19.4.2013, so pripadniki etnične skupnosti ter ostala družba obljubljali, da bodo prišli na novomeško postajo in, da bo pretep in grozili so tudi z orožjem. Prišlo naj bi jih okoli 200 in še več, saj tako so govorili. A ta grožnja se je prijavila in so bili prisotni policisti, ki so stvar vzeli resno in našli pri čefurjih in pripadnikih etnične skupnosti kar nekaj kosov strelnega in hladnega orožja. Policisti so delo opravili korektno in so situacijo rešili. Ampak ta dan še ni bil zmaga za mir na novomeški postaji saj še kar obljubljajo, da bo tekla kri, je še zapisal poslušalec.

Alenka Drenik, predstavnica za odnose z javnostmi, je povedala:

Na širšem območju avtobusne postaje v Novem mestu, kjer je predvsem v dnevnem času veliko mladih, so policisti zelo pogosto prisotni. Z različnimi oblikami policijskega dela zagotavljajo varnost občanom in
preprečujejo morebitne kršitve javnega reda in miru, vandalizem in kazniva dejanja. Policisti so pozorni tudi na kršitve Zakona o omejevanju porabe alkohola in v primeru ugotovljenih nepravilnosti dosledno ukrepajo.

Na avtobusni postaji so bili novomeški policisti tudi danes. Z operativnim delom so prišli do podatkov, da bi med mladostniki lahko prišlo do obračunavanj in pretepov. Pri izvedbi identifikacijskih postopkov so trem mladoletnikom zasegli hladno orožje boxer in dva manjša noža na preklop. Zoper mladoletnika, pri katerem so našli boxer, bodo zaradi kršitve Zakona o orožju uvedli postopek in na sodišče naslovili obdožilni predlog. O kršitvah bodo obvestili starše mladoletnikov. Policisti so s svojimi aktivnostmi preprečili kakršnokoli kršitev javnega reda in miru in nasilja med mladostniki.

Vsaka oblika nasilja je nesprejemljiva, zato ponovno pozivamo mladostnike, da v primeru, da so žrtve nasilja (groženj, izsiljevanja in kakršnegakoli medvrstiškega nasilja), ali da vedo, da se nad kom izvaja nasilje, da o tem obvestijo policiste. Poleg interventne številke 113, je na voljo tudi številka 080-1200, ki klicatelju zagotavlja anonimnost. Lahko se pogovorijo z vodjo policijskega okoliša ali obiščejo najbljižjo policijsko postajo.

Informacije o telefonskih številkah najdejo na spletni povezavi
http://www.policija.si/index.php/policijske-uprave/pu-novo-mesto/policijske-enote

Tudi staršem predlagamo, da se o tej temi pogovorijo s svojimi otroki. V primeru, da ocenijo, da potrebujejo pomoč, naj nas o tem nemudoma obvestijo. Policisti bodo ukrepali v skladu s svojimi pristojnostmi in storili vse, da nasilje preprečijo in zavarujejo vsakega posameznika.