Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Kronika Novo mesto

Bežal pred policisti in povzročil prometno nesrečo

Piše: PU Novo mesto

Čas objave:
14.01.2019 12:55

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 129 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 545 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in 17 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda.

Petim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli vozila in pridržali tri voznike, ki so vozili pod vplivom alkohola. Posredovali so zaradi 24-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in enega kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, goljufij, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nezakonitih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST
Bežal pred policisti in povzročil prometno nesrečo
Policisti PP Novo mesto so 11. 1. okoli 12. ure med kontrolo prometa na Ljubljanski cesti ustavljali voznika osebnega avtomobila Volkswagen golf. Kršitelj znakov policistov ni upošteval, s pospešeno hitrostjo je
nadaljeval z vožnjo. V krožišče je zapeljal po nasprotnem prometnem pasu, nadaljeval z nevarno vožnjo in nepravilno prehiteval. Policisti so kršitelja ves čas ustavljali s svetlobnimi in zvočnimi signali. V okolici Novega mesta je kršitelj v nepreglednem ovinku izgubil oblast nad vozilom in zapeljal s ceste. Ko je ponovno zapeljal na cesto je zaradi izsiljevanja prednosti trčil v službeno vozilo policije. V nesreči so se lažje poškodovali policist, povzročitelj nesreče in potnica v njegovem vozilu. 29-letni povzročitelj nesreče, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je vozil neregistriran in nezavarovan avtomobil. Policisti mu bodo zaradi kršitev cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog in na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja
Trebanjski policisti so 11. 1. okoli 19. ure ustavili voznika osebnega avtomobila Citroen C5. Med postopkom so ugotovili, da voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja in mu zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus. 46-letni kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 0,49 miligramov alkohola. Neregistriran in nezavarovan avtomobil so mu zasegli in o številnih kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Na mejni prehod pod vplivom alkohola
Na mejni prehod Obrežje je 11. 1. na izstop iz Slovenije pripeljal voznik osebnega avtomobila znamke BMW hrvaških registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in vozniku zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imel 0,91 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in ga odpeljali v prostore za pridržanje.

Prav tako na izstopu iz Slovenije so policisti PMP Obrežje 13. 1. v jutranjih urah zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus 50-letnemu vozniku osebnega avtomobila iz Bosne in Hercegovine. Kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 0,71 miligramov alkohola. Odpeljali so ga v prostore za pridržanje in na sodišče zaradi kršitev naslovili obdolžilni predlog.

KRIMINALITETA
Vlomi in tatvine


Na parkirnem prostoru pokopališča v Krškem je 11. 1. dopoldne nekdo izkoristil krajšo odsotnost oškodovanke in vlomil v osebni avtomobil. Odtujil je denarnico in jo oškodoval za okoli 300 evrov.

V Mirni Peči je med 6. 1. in 11. 1. neznanec vlomil v svečomat in povzročil za okoli 700 evrov škode.

V Metliki je v noči na 12. 1. nekdo vlomil v osebni avtomobil in poškodoval notranjost vozila. Škode je za okoli 1000 evrov.

Z dvorišča stanovanjske hiše v kraju Jerman vrh na območju Sevnice je med 11. 1. in 12. 1. nekdo odtujil vrtni traktor - kosilnico. Lastnika je oškodoval za 700 evrov. Vrtni traktor je nekdo odtujil tudi iz odklenjenega pomožnega objekta v kraju Podulce na območju Krškega. Škode je za okoli 2000 evrov.

12. 1. v večernih urah je v Mokronogu neznanec vlomil v prodajalno. Po prvih ugotovitvah ni ničesar odtujil, z vlomom pa je povzročil za okoli 200 evrov škode.

V Javorovici na območju PP Šentjernej je nekdo 13. 1. dopoldne izkoristil krajšo odsotnost stanovalcev in skozi kletno okno vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil denar.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI
Poskus izmika mejni kontroli
Na mejni prehod Obrežje je 12. 1. na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila bolgarskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled vozila. V tovornem delu so skrite med tovorom našli štiri tujce, ki so se izrekli za državljane Afganistana in dva državljana Pakistana. Tujce so predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakoniti prehodi državne meje
Črnomaljski policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje pri kraju Špeharji izsledili in prijeli šest tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Tujce, ki so se izrekli za državljane Alžirije, Sirije in Libije, so po zaključenih policijskih postopkih predali hrvaškim varnostnim organom.