mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Kronika Ljubljana

VIDEO: Meritve hitrosti na 617 lokacijah po Sloveniji

Piše: STA/Radio Krka

Čas objave:
18.04.2018 13:17

Policisti bodo danes na 617 lokacijah po vsej Sloveniji med 6. in 18. uro merili hitrost voznikov. Maraton nadzora hitrosti bo izvajalo okoli 200 policistov, v okviru svojega rednega dela pa se bodo v nadzor nad prehitrimi vozniki vključevali tudi drugi policisti.

Maraton nadzora hitrosti bodo v Sloveniji izvedli četrto leto zapored in izkušnje iz preteklih let kažejo na to, da policisti na dan nadzora ugotavljajo zelo malo prekoračitev hitrosti, kar je tudi glavni namen akcije, so sporočili s policije. Takrat namreč po njihovih informacijah hitrost prekorači okoli 3,5 odstotka voznikov, medtem ko ob izvajanju rednih kontrol ugotavljajo okrog 8 odstotkov prekoračitev. Osnovni namen nadzora tako ni usmerjen v kaznovanje voznikov, temveč v spreminjanje njihovih vozniških navad, navajajo v policiji.

Radar
Merjenje hitrosti vožnje
Foto: M.K., Radio Krka

Na avtocesti A2 v okolici Brežic, kjer je hitrost omejena na 130 kilometrov na uro so ujeli prehitrega voznika. Oseba, ki je sedela za volanom mercedesa, je le-tega na omenjenem odseku 'pognala' do 187 kilometrov na uro, je poročal spletni portal lokalno.si.

Maraton nadzora hitrosti je sicer del nacionalne akcije Hitrost ubija - vozimo pametno, ki jo vodi in koordinira agencija za varnost prometa ter se je začela v ponedeljek.

Prehitra vožnja je še vedno najpogostejši vzrok za nastanek prometnih nesreč z najhujšimi posledicami, v katerih ljudje umirajo ali se hudo poškodujejo, je v ponedeljek opozoril Robert Vehovec iz sektorja prometne policije Generalne policijske uprave. Lani je zaradi neprilagojene hitrosti na naših cestah umrlo 46 ljudi.

Policijska marica
Poostren nadzor prometa
Foto: M.K., Radio Krka