Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Kronika Celovec

Del Hriberškovega plena tudi v Celovcu

Piše: Radio Krka/ 24ur.com

Čas objave:
25.04.2013 18:08

Celovški odvetnik Rudi Vouk je po poročanju spletnih portalov potrdil, da je prejel del denarja, ki naj bi ga ukradel varnostnik Sintala Borut Hriberšek.

V odvetniško pisarno naj bi denar prinesla njihova stranka in ne Hriberšek. Denar so odnesli v trezor na eno izmed celovških bank ter o tem obvestili slovensko tožilstvo.

Vouk je povedal, da je v njihovo odvetniško pisarno denar prinesla njihova stranka, ki pa ni slovenski državljan. S Hriberškom nihče v njihovi pisarni ni imel in nima nobenih stikov, je dejal odvetnik.

Spletni portal 24ur.com še poroča, da Vouk ocenjuje, da je ta stranka v vlogi priče. Pristojnim oblastem v Slovenijo so sporočili tudi, da se je stranka pripravljena odzvati in podati izjavo.

"Denarja nismo nikoli šteli, takoj smo zapečatili torbo, v kateri ga je stranka prinesla, ga odnesli v trezor. Hkrati pa o tem takoj obvestili Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani, saj je stranka, ki je denar prinesla, izrecno prosila, naj o tem obvestimo pristojne organe v Sloveniji ter uredimo vse potrebno. Mi pred tem nismo niti vedeli, da se je ta kraja sploh zgodila. Zdaj pa bo denar v trezorju toliko časa, dokler nam tožilstvo ne pove, kaj naj z njim naredimo," je za spletni portal Žurnal24 dejal Vouk.


Možnost, da Hriberšek ni deloval sam, je v minulih dneh za medije izpostavil že predsednik uprave Sintala Robert Pistotnik, ki je podvomil tudi o tem, da bi bil motiv za krajo finančna stiska. Obenem so v podjetju prepričani, da je zmanjkalo več kot milijon evrov in ne le 650.000 evrov, kot je trdil Hriberšek.

Zunajsodni senat Okrožnega sodišča v Ljubljani je sicer v sredo potrdil odločitev preiskovalne sodnice, ki je za nekdanjega Sintalovega varnostnika Boruta Hriberška odredila enomesečni pripor. Odvetnik Boris Grobelnik je že napovedal, da se bo z zahtevo za varstvo zakonitosti zdaj obrnil na vrhovno sodišče.

47-letni Hriberšek, ki je v Sintalu skrbel za varovanje denarja, je 6. aprila zvečer iz centralnega trezorja podjetja ukradel več sto tisoč evrov. Nato se je odpeljal v tujino, kjer se je več dni skrival, nato pa se je na Šentilju predal policiji. Del denarja je prinesel s sabo, del naj bi ga skril v sef na železniški postaji v nemškem Mannheimu, del pa očitno tudi v Avstriji.