Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Raiven, polfinalni večer, Evrovizija 2 Njena.si

Evrovizija: Raiven se je uvrstila v finale ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Kronika Obrežje/Kozina

FOTO: Carinili vodko, petarde, ...

Piše: Radio Krka

Čas objave:
19.11.2012 15:10

Delavci mobilnega oddelka Carinskega urada Brežice in Izpostave Obrežje so v zadnjem obdobju zasegli 169 zavojev cigaret, pištolo in petarde.

Mobilni oddelek Carinskega urada Sežana je minuli četrtek opravljal carinsko in trošarinsko kontrolo na cestninski postaji Kozina, na avtocesti med Postojno in Koprom. Dopoldne so cariniki zaustavili kombinirano vozilo z ukrajinsko registracijo, ki ga je vozil 44-letni ukrajinski državljan. Pri natančnem pregledu vozila so na več mestih našli 96 steklenic vodke znamk Nemiroff, Moroša in 17 steklenic konjaka znamke Shabo. Vsega skupaj je imel potnik s seboj 23 litrov trošarinskih izdelkov, opremljenih s trošarinsko znamko Ukrajine. Ker je potnik pripeljal blago v EU brez opravljenih carinskih formalnosti in plačila dajatev, je carina blago zasegla in uvedla postopek o prekršku.

Delavci mobilnega oddelka Carinskega urada Brežice in Izpostave Obrežje so v zadnjem obdobju na mejnem prehodu Obrežje opravili več poostrenih kontrol potnikov in vozil. Na Martinovo nedeljo so odkrili tri primere tihotapljenja cigaret in pri tem zasegli 169 zavojev cigaret (33.800 cigaret). V enem vozilu so poleg cigaret našli še pištolo CZ 7,65 mm s tremi naboji v nabojniku; predali so jo policistom.


3. novembra letos pa so v osebnem vozilu z nemško registracijo, ki ga je vozil srbski državljan, našli 429 petard kategorije 2. Za uvoz teh pirotehničnih izdelkov je treba pridobiti dovoljenje Ministrstva za notranje zadeve. Dovoljenje lahko pridobijo pravne osebe, samostojni podjetniki posamezniki in posamezniki, ki samostojno opravljajo dejavnost, pod pogojem, da imajo dovoljenje za proizvodnjo ali promet s pirotehničnimi izdelki. Fizične osebe teh pirotehničnih izdelkov ne morejo uvažati, izvažati ali prenašati.