Mario Pavlović Odkrito.si

»Po 40 letih se počutim kot zmagovalec!«

horoskop_astrologija_zodiak Svet24.si

Horoskop za četrtek, 22. avgusta

ljubezen 6 romance-1934204_1920 Svet24.si

Stestirajte svojo zvezo

skiro Svet24.si

Če boste s skirojem prehitri, vam lahko izrečejo...

christina 5 Svet24.si

Po hudi bitki z rakom je odšla slepa princesa

Lado Bizovičar Njena.si

Tako je Lado proslavil prvi rojstni dan hčerke

jovica 3 Njena.si

Pretepeni Jovica: 'Davil me je in brcal v glavo'

Kronika

FOTO: Moški v Novem mestu streljal v stanovanjsko hišo

Piše: PU Novo mesto, A.D.

Čas objave:
16.08.2018 11:52

Novomeški policisti so bili včeraj popoldne obveščeni, da v Novem mestu moški hodi po ulici z orožjem in strelja v stanovanjsko hišo.

Policisti so takoj odšli na kraj in ugotovili, da je 18-letni kršitelj z airsoft puško streljal v sosednjo hišo, kjer živita starejša stanovalca in poškodoval rolete. Kršitelju so zasegli imitacijo orožja, s katerim je ogrožal in vznemirjal občane. Zoper 18-letnega kršitelja, ki je v preteklosti že večkrat kršil javni red in mir in vznemirjal prebivalce naselja, bodo na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Zakon o javnem redu in miru določa, da kdor na javnem kraju nosi, razkazujeali uporablja dekorativno orožje, imitacije orožja, orožje, ki je namenjenoza alarm, signaliziranje ali druge predmete, ki so po videzu podobniorožju, pa se v skladu z zakonom, ki ureja razvrstitev in kategorizacijoorožja ne štejejo za orožje, in s tem povzroči vznemirjenje ali občutekogroženosti, se kaznuje z globo 208 evrov.

Zasegli ukraden Audi A6
Na mejni prehod Obrežje je na izstop iz Slovenije pripeljal voznik osebnega avtomobila Audi A6 italijanskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled vozila. Med preverjanjem v schengenskem informacijskem sistemu je bilo ugotovljeno, da je bil avtomobil ukraden v Belgiji. Audi A6 so državljanu Albanije zasegli in o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.

Vozil brez vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola

Sevniški policisti so 14. 8. okoli 12. ure med kontrolo prometa v Sevnici ustavili voznika osebnega avtomobila Seat cordoba. Med postopkom so ugotovili, da 42-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je pod vplivom alkohola. V litru izdihanega zraka je imel 1,03 miligramov alkohola. Neregistriran avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Policisti PP Črnomelj so 15. 8. dopoldne v Črnomlju ustavili voznika, ki na osebnem avtomobilu Volkswagen passat ni imel nameščenih registrskih tablic. Med postopkom so ugotovili, da 31-letni kršitelj vozi neregistriran avtomobil in nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozil je pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,83 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

V prometni nesreči v Črnomlju poškodovanih šest ljudi
14. 8. nekaj po 17. uri se je zgodila prometna nesreča v naselju Kočevje na območju Črnomlja. Policisti so ugotovili, da je nesrečo povzročil 60-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi izsiljevanja prednosti trčil v Renault clio, v katerem je bilo poleg voznika še pet oseb, med njimi štirje otroci. V bolnišnici so oskrbeli voznika clia, potnico in štiri otroke. Policisti so povzročitelju nesreče izdali plačilni nalog, ukrepali pa bodo tudi zoper voznika clia, ki je v vozilu prevažal več oseb, kot je dovoljeno, otroci pa niso bili pripeti in zavarovani z ustreznimi zadrževalnimi sistemi.

Prometna nesreča v Dolenjskih Toplicah
14. 8. okoli 15. ure se je zgodila prometna nesreča v bližini Dolenjskih Toplic. 21-letni voznik osebnega avtomobila je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v brežino.
Lažje poškodovanega voznika so reševalci odpeljali v bolnišnico.

Vlomi
V Leskovcu pri Krškem je med 13. 8. in 14. 8. nekdo skozi okno vlomil v prodajalno in odtujil blagajno z menjalnim denarjem. Škode je za okoli 300 evrov.
Med 13. 8. in 14. 8 je v kraju Gorica na območju Krškega neznanec vlomil v brunarico in odtujil kotel z gorilnikom, žar z gorilnikov in pijačo. Povzročil je za okoli 1300 evrov škode.

Nezakonito prestopili državno mejo
Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju policijske postaje Črnomelj izsledili in prijeli 55 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Med prijetimi tujci je bilo več otrok,
tiste brez spremstva so policisti odpeljali v Center za tujce. Več tujcev so zaradi izčrpanosti, obnemoglosti in zdravstvenih težav oskrbeli v Zdravstvenem domu Črnomelj in novomeški bolnišnici. Policijski postopki s tujci pa še niso zaključeni.