900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Kronika Novo mesto

FOTO: Pri hišni preiskavi zasegli naboje

Piše: Pu NM

Čas objave:
30.12.2017 12:43

Novomeški policisti so včeraj zjutraj opravili hišno preiskavo pri 55-letniku iz okolice Žužemberka in mu zasegli 115 kosov nabojev različnih kalibrov za orožje.

Od zadnjega poročanja so policisti na številko 113 prejeli 181 klicev, od tega je bilo 50 primerov takšnih, ki so zahtevali posredovanje policije.

Največ dogodkov je bilo iz področja prometne varnosti, saj so policisti obravnavali 12 prometnih nesreč z materialno škodo. Zaradi vožnje brez ustreznega vozniškega dovoljenja so dvema voznikoma zasegli avtomobil.

Bežal pred policisti, a ne za dolgo

Prometni policisti so popoldne pri kontroli prometa v Žužemberku ustavljali voznika osebnega vozila, ki pa znakov policistov ni upošteval in je z veliko hitrostjo odpeljal naprej. Policisti so vozili za njim in ga ustavljali do Lašč, kjer je zapeljal s ceste v gozd, voznik in potniki pa so se razbežali. Ker je bilo o dogodku obveščenih več policijskih patrulj so slabo uro po dogodku prijeli tri osebe, ki so bile v vozilu. Z zbiranjem obvestil so ugotovili, da je neregistriran avto vozil 15-letnik iz Ribnice, zato so mu ga zasegli. Zaradi več kršitev (zakona o voznikih, motornih vozilih, pravilih cestnega prometa in zakona o obveznih zavarovanjih v prometu) bodo zanj uvedli postopek o prekršku.

Zasežene petarde na meji

Na mejnem prehodu Obrežje so dopoldne policisti kontrolirali potnika na avtobusu, ki je pripeljal v Slovenijo. Pri temeljiti mejni kontroli s v njegovi prtljagi našli 150 petard, ki so na seznamu nedovoljenih pirotehničnih izdelkov. 23-letniku iz Kosova so petarde zasegli in uvedli postopek o prekršku.

Pri hišni preiskavi zasegli naboje

Novomeški policisti so včeraj zjutraj na podlagi odredbe sodišča opravili hišno preiskavo pri 55-letniku iz okolice Žužemberka zaradi suma, da bodo pri preiskavi našli prepovedano orožje oziroma strelivo. Pri hišni preiskavi so mu zasegli 115 kosov nabojev različnih kalibrov za orožje, za katere nima ustrezne orožne listine. Zaradi kršitev zakona o orožju bodo za 55-letnika uvedli postopek o prekršku.