Saša Einsiedler Odkrito.si

Rastejo otroci, pa tudi posel Saše Einsiedler

Lady Gaga Svet24.si

Je Lady Gaga zaradi njega pustila svojega ...

psi-20. dober spanec Petisvet.si

Pes pri človeku zavoha raka, pa tudi ...

iris mulej Njena.si

Iris Mulej objavila prelepe nosečniške ...

severina Svet24.si

Severina propada? Odpušča sodelavce, naganja ...

bff vichy friends Njena.si

Slovenke v najboljših prijateljicah iščejo ...

iris mulej Njena.si

Iris Mulej objavila prelepe nosečniške ...

Kronika Novo mesto

FOTO: S košarkarji KK Krka za večjo varnost v prometu

Piše: Radio Krka/ PU NM

Čas objave:
13.12.2018 11:43

Policisti vse voznike motornih vozilom pozivajo, da za volan sedejo le v ustrezni psihofizični kondiciji. Pozivom k trezni vožnji so se v akciji preverjanja psihofizičnega stanja voznikov in ozaveščanja o posledicah vožnje pod vplivom alkohola v torek v Novem mestu pridružili tudi košarkarji KK Krka.

Voznice in vozniki, katerim je rezultat alkotesta pokazal 0,0, so bili prijetno presenečeni, ko sta jim simpatična košarkarja Žiga Fifolt in Domen Bratož izročila po dve vstopnici za eno prihodnjim tekem KK Krka. Košarkarjem so se policisti PPP Novo mesto zahvalili za družbeno odgovorno ravnanje in njihov prispevek k varnosti v prometu in jim zaželeli veliko uspehov na parketu.


Včeraj pa so policisti ustavili več nevarnih in neodgovornih voznikov

Policisti Posebne skupine za nadzor prometa PPP Novo mesto so v dnevnem času preverjali psihofizično stanje voznikov motornih vozil. V nekaj urah so ustavili osem voznikov, ki so vozili pod vplivom alkohola. V Dolnji Prekopi je nekaj pred 12. uro vozniku osebnega avtomobila alkotest pokazal 0,92 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka, vozniku, ki so ga ustavlil na Otočcu pa 0,83 miligramov alkohola. Na avtocesti so zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus vozniku tovornega vozila
s priklopnikom iz Srbije. V litru izdihanega zraka je imel 0,40 miligramov alkohola. Nadzor so nadaljevali v Novem mestu, kjer je imel voznik v litru izdihanega zraka kar 1,26 miligramov alkohola. Na območju Šentjerneja in Novega mesta so ukrepali še zoper štiri kršitelje, ki jim je alkotest pokazal vrednosti med 0,31 in 0,42 miligrami alkohola v litru izdihanega zraka. Zoper voznike so policisti ustrezno ukrepali - jim prepovedali nadaljnjo vožnjo, odvzeli vozniška dovoljenja, na sodišče naslovili obdolžilne predloge in zaradi kršitev izdali plačilni naloge.