mojca_fartek_retnje_pp_trzic_22.4.2024 (1) Svet24.si

56-letna Mojca od doma odšla peš, vrnila se ni. ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Kronika Nm

FOTO: Skupina napadla in pretepla brata

Piše: Radio Krka

Čas objave:
29.04.2013 09:59

Spet poročamo o nasilju, ki se je zgodilo v nedeljo nekaj po 23. uri pred gostinskim lokalom na Rogovili pri Mirni Peči. V pretepu skupine petih oseb in dveh bratov, sta slednja utrpela poškodbe in so ju prepeljali v bolnišnico. Zoper udeležence bodo policisti ustrezno ukrepali.

Informacijo o kršitvi javnega reda in miru in o dveh poškodovanih so nam potrdili na novomeški Policijski upravi. Kot je za Radio Krka povedala Alenka Drenik, tiskovna predstavnica PU Nm, so policisti identificirali povzročitelje poškodb in primer obravnavajo. Po prvih policijskih ugotovitvah so se udeleženci najprej sprli, na kar je sledil pretep. Zoper udeležence bodo policisti ustrezno ukrepali.

Dve zgodbi, a obe z enakim koncem

Po neuradnih informacijah sta bila v napadu huje poškodovana brata, gre za poškodbe glave. Še vedno pa ni znano, zakaj se je zgodil pretep oz. napad. Po neuradnih informacijah naj bi eden izmed bratov zapuščal lokal, kjer ga je v vozilu čakal brat. V tem trenutku se je pred lokalom zbrala skupina mlajših in ga napadla. Ko je brat v vozilu videl kaj se dogaja, je izstopil iz avta in poskušal preprečiti pretepanje, a so napadli še njega. Utrpel je več udarcev v obraz, po glavi in hrbtu. Slednji je utrepel hujše poškodbe.

Po naših neuradnih informacijah so povzročitelji doma: eden iz Dolenje vasi, ostali iz Žabjaka oz. Brezja. Policisti so povzročitelje izsledili. Po neuradnih informacijah gre za skupino, ki naj bi na območju Mirne Peči z okolico izvršila že več tatvin in vlomov.
_____________________________________________
V drugi zgodbi pa so nam očividci zaupali, da je skupina prišla do lokala in zamenjala zaboj pijače in da naj bi potem zapustila lokal. Pri tem naj bi jih eden izmed dveh bratov besedno žalil, na kar je prišlo do prerivanja in fizičnega obračuna.

V fotogaleriji si lahko ogledate posledice oz. poškodbe, ki jih je utrpela žrtev pobesnelih napadalcev. Enega moškega so iz bolnišnice že odpustili, drugi je ostal na zdravljenju.

Alenka Drenik (PU NM) o dogodku