Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Kronika Novo mesto

FOTO: Trčil v izložbeno okno in v hišo

Piše: PU Novo mesto

Čas objave:
26.04.2018 10:20

84-letni voznik osebnega avtomobila je na parkirnem prostoru pred poslovno stavbo v Trebnjem namesto na zavoro pritisnil na plin in trčil v izložbeno okno. A to še ni bilo vse.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 51 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 205 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in štiri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi sedmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, grožnje, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi požara.

KRIMINALITETA
Tatvina
Na parkirnem prostoru na Vavpotičevi ulici v Novem mestu je nekdo iz odklenjenega tovornega vozila odtujil denar in lastnika oškodoval za 300 evrov.

PROMETNA VARNOST
Trčil v izložbeno okno in v hišo
Nekaj po 14. uri so bili policisti PP Trebnje obveščeni o prometni nesreči v Trebnjem. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 84-letni voznik osebnega avtomobila na parkirnem prostoru pred poslovno stavbo namesto na zavoro pritisnil na plin in trčil v izložbeno okno. Povzročitelj je kasneje prestavil v vzvratno prestavo, zapeljal preko parkirnega prostora in preko ceste in trčil še v stanovanjsko hišo. Lažje poškodovanega voznika so reševalci odpeljali v novomeško bolnišnico. Policisti mu bodo zaradi povzročitve prometne nesreče izdali plačilni nalog.


Foto: PP Trebnje

MEJNE ZADEVE IN TUJCI
Nezakoniti prehodi državne meje in poskusi izmika mejni kontroli
V jutranjih urah so metliški policisti pri Drašičih izsledili in prijeli pet državljanov Alžirije, državljana Tunizije in državljana Maroka, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policisti PP Črnomelj so pri kraju
Bojanci med opravljanjem nalog varovanja državne meje prijeli tri
državljane Pakistana. Tujci so zaprosili za mednarodno zaščito in so bili po zaključenih policijskih postopkih odpeljani v azilni dom.

Policisti PMP Obrežje so ob pregledu tovornega vozila bolgarskih
registrskih oznak v tovornem delu našli dva državljana Nigerije, ki sta se skrita med tovorom skušala izogniti mejni kontroli in nedovoljeno vstopiti v Slovenijo. Po zaključenem postopku so tujca predali hrvaškim varnostnim organom.

Foto: PMP Obrežje