Velik nasmeh Adobe Stock Odkrito.si

Kako na dopustu poskrbeti za zdrave zobe

Ljubezen po domace20 Svet24.si

Voditeljica Ljubezni po domače: "Po snemanjih ...

devica Svet24.si

Devica - resda nevsiljiva, a preveč kritična

umor, pešpot ob savi1 Svet24.si

FOTO: Umor na priljubljeni sprehajalni poti ob ...

Jeffrey Epstein Svet24.si

Princ Andrew obžaluje, da je zmotno mislil

Rok in nika_instagram Najstnica.si

Nika priznala: Rok je bolj privlačen

lucija in josip Njena.si

Lucija: 'Josip ni taksen, kot se predstavlja na ...

Kronika Semič

FOTO: Ukradli cerkvena zvona iz brona

Piše: Radio Krka

Čas objave:
18.02.2013 13:25

Neznanci so vlomili v zvonika dveh cerkva in odtujili zvona iz brona, stara okoli sto let in težka 300 in 130 kilogramov. Škode je za 15 tisoč evrov.

Med 9. 2. in 17. 2. so v Nestoplji vasi in na Selih pri Semiču neznanci vlomili v zvonika dveh cerkva in odtujili zvona iz brona, stara okoli sto let in težka 300 in 130 kilogramov. Škode je za več kot 15.000 evrov. Policisti in kriminalisti so opravili ogled in nadaljujejo s preiskavo kaznivih dejanj in aktivnostmi za izsleditev storilcev.

Ostali vlomi in tatvine

S strehe gradu v Brestanici je med 14. 2. in 15. 2. nekdo odtujil 5 metrov bakrene odtočne cevi. Škode je za okoli 200 evrov.

16. 2. zvečer je nekdo v Novem mestu vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil gotovino. Lastnik ocenjuje škodo na okoli 2200 evrov.

17. 2. je s strehe objekta v Novi Lipi pri Črnomlju nekdo odtujil bakrene žlebove z nosilci. Škode je za okoli 300 evrov.

17. 2. popoldan je občan novomeške policiste obvestil o sumljivih okoliščinah, saj naj bi skozi okna objekta na avtobusni postaji izstopili mlajši moški in peš pobegnili. Policisti so takoj odšli na kraj in na podlagi opisa osumljencev izsledili in prijeli štiri storilce, stare med 15 in 18 let, ki so vlomili v objekt in povzročili za okoli 300 evrov škode. Po zaključenem postopku jih bodo ovadili na pristojno tožilstvo.

17. 2. popoldan je v Novem mestu nekdo vlomil v parkiran osebni avtomobil in odtujil dokumente.


Luka Zidanšek, semiški župnik