bolnišnica Svet24.si

Družinski zdravniki: Če se to zgodi, bomo kmalu ...

postojnska jama Svet24.si

V 200 letih so vodniki skozi Postojnsko jamo ...

Klemen Žibert Necenzurirano

Objavljamo poročilo o finančni luknji v SD: kaj ...

vila klemen jaklic PL Reporter.si

749 kvadratov razkošja za ustavnega sodnika ...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

ana gros af Ekipa24.si

Navijači kričijo: to je sramota! Zgodovinskih ...

Kronika Novo mesto, Trebnje

FOTO: Zasegli prepovedano konopljo

Piše: PU Novo mesto

Čas objave:
27.09.2019 08:56

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 56 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 193 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri se je udeleženka huje poškodovala, dve prometni nesreči z lažjimi telesnimi poškodbami in pet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda.

Zasegli so vozila trem kršiteljem cestno prometnih predpisov, ki niso imeli veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi 12-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj
lahke telesne poškodbe, poškodovanja tuje stvari, vloma in tatvin.
Posredovali so zaradi nezakonitih prehodov državne meje.


PROMETNA VARNOST

Hudo poškodovana potnica

Nekaj pred 12. uro se je zgodila prometna nesreča pri Logu pri Žužemberku.
Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je 81-letni voznik vozil osebni avtomobil iz smeri Biča proti Žužemberku. Zaradi neprilagojene hitrosti je izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in se z vozilom prevrnil. V nesreči se je huje poškodovala 73-letna potnica v vozilu. Zoper povzročitelja nesreče bodo policisti na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.


KRIMINALITETA



Zaseg prepovedane konoplje

Policisti PP Trebnje, so zaradi suma posesti prepovedane droge pridobili odredbo sodišča in opravili hišno preiskavo na naslovu bivanja 53-letnega osumljenca iz okolice Trebnjega. Pri hišni preiskavi so našli in zasegli več sadik prepovedane konoplje. Zoper osumljenca bodo na Okrožno državno tožilstvo Novo mesto podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja Neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.

Vlom

V noči na 26. 9. je v Novem mestu nekdo vlomil v prostore prodajalne in odtujil menjalni denar. Škode je za okoli 300 evrov.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Tanče Gore in Vrčic izsledili in prijeli državljana Pakistana in državljana Bangladeša, ki sta nezakonito prestopila državno mejo. Policijski postopki s tujcema še niso zaključeni.