gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Kronika Novo mesto

Izsilil prednost in trčil v mopedista

Piše: PU NM

Čas objave:
18.07.2019 09:33

Včeraj, nekaj po 18. uri, so bili policisti PP Novo mesto obveščeni o prometni nesreči na Ljubljanski cesti v Novem mestu. Opravili so ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročil 20-letni voznik osebnega avtomobila, ki je v križišču izsilil prednost in trčil v 59-letnega mopedista. Lažje poškodovanega voznika mopeda so reševalci odpeljali v bolnišnico. Povzročitelju nesreče so zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Krški policisti pa so obravnavali prometno nesrečo vkraju Brege. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih je 19-letni voznikosebnega avtomobila zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubiloblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v drevo. Lažje poškodovanegavoznika so reševalci odpeljali v bolnišnico.

Sicer so policisti Policijske uprave Novo mesto intervenirali v 68 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 233 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in osem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Na območju Krškega so zasegli traktor kršitelju cestno prometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi osmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj grožnje, ponarejanja denarja, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nezakonitih prehodov državne meje.

Vlomi in tatvine
Na parkirnem prostoru prodajalne v Novem mestu je v noči na 17. 7. nekdo z novih vozil odmontiral in odtujil osem platišč s pnevmatikami. Škode je za okoli 6000 evrov.

V Dečji vasi na območju Trebnjega je v noči na 17. 7. nekdo s traktorja, parkiranega pod kmetijskih objektom odtujil akumulator in dve posodi z gorivom. Lastnika je oškodoval za 400 evrov.



Prijeli so tudi sprovajalce in tujce, ki so nezakonito prestopili državno mejo
Med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Tribuč so policisti PP Črnomelj ustavlili kombi ljubljanskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 27-letni državljan Ukrajine v kombiju prevaža 18 tujcev, ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo na območju Vukovcev. V bližini so prijeli še šest tujcev in 22-letnega državljana Ukrajine, ki je z osebnim avtomobilom znamke BMW tujce nameraval prepeljati na območje Italije. Državljanoma Ukrajine so odvzeli prostost, ju pridržali in jima zasegli vozila. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ju bodo privedli k
preiskovalnemu sodniku. Vozniku kombija bodo izrekli tudi globo zaradi kršitev cestno prometnih predpisov in povzročitve prometne nesreče, ko je zaradi neprimerne varnostne razdalje trčil v službeno vozilo policije. Policijski postopki s 16 državljani Sirije, tremi državljani Egipta, po dvema državljanoma Palestine in Iraka in državljanom Eritreje pa še niso zaključeni.

Na območju Tribuč so policisti ustavili osebni avtomobil nemških registrskih oznak in ugotovili, da državljanka Nemčije v vozilu prevaža državljana Iraka, ki je nezakonito prestopil državno mejo. 39-letno voznico bodo ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države, državljana Iraka pa predali hrvaškim varnostnim organom.

Brežiški policisti so v Župelevcu izsledili in prijeli državljana Bosne in Hercegovine, ki je nezakonito prestopil državno mejo.