Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Kronika Novo mesto

S kamenjem nad policiste in gasilsko vozilo

Piše: PU Novo mesto/A.D.

Čas objave:
05.11.2018 16:56

Črnomaljski policisti so v petek, 2. novembra popoldne, med kontrolo prometa v Semiču ustavljali voznika osebnega avtomobila Fiat punto. Kršitelj znakov policistov ni upošteval in je nadaljeval z vožnjo.

Kasneje so izsledili 26-letnega voznika, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je nezavarovan in neregistriran avtomobil. Fiat punto so mu zasegli in o številnih kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče. Izdali mu bodo plačilni nalog tudi zaradi kršitve javnega reda in miru, saj je med postopkom proti policistom metal kamenje.

Med gasilsko intervencijo s kamenjem nad gasilsko vozilo
V soboto, 3. novembra nekaj pred 20. uro so bili novomeški policisti obveščeni o požaru osebnega avtomobila v okolici Novega mesta. Na kraj so bili napoteni gasilci, ki so požar pogasili. Med gašenjem požara so neznanci v gasilsko vozilo metali kamenje in ga poškodovali. Policisti so med preiskavo ugotovili, da je 19-letni moški zažgal neregistriran avtomobil Volkswagen passat, ki je odjavljen iz prometa. Zoper kršitelja bodo podali predlog drugemu prekrškovnemu organu. Nadaljujejo z zbiranjem obvestil in ugotavljanjem okoliščin kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari.

Voznik mopeda pod vplivom alkohola 

Policisti PP Sevnica so bili 3. 11. okoli 21.30 obveščeni o padcu mopedista v kraju Vranje. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih je 37-letni voznik izgubil oblast nad mopedom in padel. Kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 1,07 miligramov alkohola. Moped so mu policisti zasegli, okoliščine nesreče pa še preverjajo.

Vlomi in tatvine
Oškodovanec je policiste obvestil, da je med 22. 10. in 3. 11. neznanec v Šmarjeških Toplicah vlomil v lesen pomožen objekt in odtujil električno ročno orodje. Škode je za okoli 3000 evrov.

V noči na 4. 11. je v Novem mestu neznanec vlomil v ograjen skladiščni prostor podjetja. Odtujil je rezilko za asfalt in agregat. Ugotovljeno je
bilo, da je neznanec odtujil tudi kombinirano vozilo Renault master, v katerem so bili kontaktni ključi. Kombinirano vozilo je bilo v noči na 4.
11. najdeno v gozdu v okolici Novega mesta. Okoliščine kaznivih dejanj tatvine in odvzema motornega vozila policisti še preiskujejo.

V Semiču je v noči na 4. 11. nekdo vlomil v gostinski lokal. Odtujil je menjalni denar in tobačne izdelke in lastnika oškodoval za 450 evrov.

3. 11. med 18. in 20. uro je v Novem mestu neznanec vlomil v stanovanjsko hišo in poslovne prostore v hiši. Odtujil je denar, dokumente in zlat nakit
ter lastnike oškodoval za okoli 5700 evrov.

V noči na 3. 11. je na območju bencinskega servisa v Žabji vasi v Novem mestu nekdo izkoristil krajšo odsotnost lastnika, ki je v vozilu pustil kontaktne ključe in odtujil osebni avtomobil Hyundai getz svetlo rjave barve, registrskih oznak NM24-70 P.

Zasegli ukraden avtomobil
Na mejni prehod Obrežje je 3. 11. na izstop iz Slovenije pripeljal voznik tovornega vozila za prevoz osebnih avtomobilov iz Srbije. Policisti so
opravili mejno kontrolo in pregled natovorjenih osebnih avtomobilov. Pri preverjanju v schengenenskem informacijskem sistemu je bilo ugotovljeno, da
je bil osebni avtomobil Fiat punto ukraden v Italiji. Vozilo so zasegli in o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.


Mejne zadeve in tujci
Policisti so med 2. 11. in 5. 11. pri opravljanju nalog varovanja državne meje na območju krajev Stara vas in Kanižarica izsledili in prijeli državljana Irana in državljana Pakistana, ki sta nezakonito prestopila državno mejo. Tujca so po zaključenih policijskih postopkih predali hrvaškim varnostnim organom.