mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Kronika Novo mesto

Kradejo denar, tatovom všeč tudi žar in krompir

Piše: PU Novo mesto, R.P.

Čas objave:
04.09.2018 14:21

Novomeški policisti so prejšnji konec tedna obravnavali štiri vlome. Na Ragovski ulici je neznanec poskusil vlomiti a je poškodoval le vrata, vstopil pa ni. Je pa s tem naredil za okoli dvesto evrov škode.

Na Cankarjevi ulici v petek zvečer lastnikov ni bilo dve uri doma, kar pa je bilo zadosti za nepridiprava, ki
je vlomil in pregledal hišo. Odnesel naj bi le nekaj denarja.

Iz sobote na nedeljo so vlomili v garažo Nad mlini. Lastniku so odnesli več orodja in električnih strojev in mu naredili škode za več kot tisoč evrov. V noči iz nedelje na ponedeljek so vlomili v skladišče z reciklažnimi odpadki na Podbevškovi. Policisti so pri ogledu našli nekaj predmetov, pripravljenih
za odvoz, a so bili storilce očitno pregnani in jih niso uspeli odpeljati.

Brežiški policisti so med vikendom obravnavali dve tatvini v stanovanjskih hiši. Obe sta se zgodili v soboto zvečer. Po prvih ugotovitvah so neznanci v Borštu in Gorenjih Skopicah izkoristili nekaj urno odsotnosti domačih in na silo vstopili v njihovo domovanje. Po prvih ugotovitvah so odnesli nekaj denarja, ki so ga našli pri pregledu prostorov.


V okolici Zavratca so v petek popoldne neznanci vlomili v osebni avtomobil, ki ga je ob cesti med 10. in 15.30 uro parkiral lastnik, ki je opravljal sečnjo lesa. Sevniški policisti so ugotovili, da mu je zmanjkalo nekaj denarja ter kovinska posoda z nekaj litri goriva.

V soboto zvečer se je oglasil alarm lokala v črnomaljski industrijski coni. Policisti so skupaj z lastnikom opravili ogled in ugotovili, da manjka nekaj menjalnega denarja. Skupaj s škodo, nastalo zaradi nasilnega vstopa, so naredili za nekaj sto evrov škode.

V Bogneči vasi so vlomili v dva vikenda. Trebanjski policisti so v soboto zjutraj z ogledom ugotovili, da so neznanci poškodovali okna in vrata, odnesli pa manjši plinski žar in okoli 50 kg krompirja. Lastnikom so
naredili za okoli petsto evrov škode.