kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Kronika Šentjernej/Bizeljsko

Kršitelji pod vplivom alkohola

Piše: PU Novo mesto, A.D.

Čas objave:
22.10.2018 11:24

Šentjernejski policisti so bili v noči na soboto obveščeni, da naj bi na cesti v okolici Šentjerneja voznik osebnega avtomobila vijugal po vozišču, zapeljal s ceste in nazaj na cesto in ogrožal ostale udeležence v prometu.

Policisti so kršitelja izsledili in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 47-letni voznik je imel v litru izdihanega zraka 0,72 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvi z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče. 


V soboto, 20. oktobra, nekaj po 21. uri se je zgodila prometna nesreča na cesti v kraju Orešje na Bizeljskem. Brežiški policisti so opravili ogled in ugotovili, da je 25-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in se prevrnil. Povzročitelj, ki se v nesreči ni poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 0,66 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo, izdali plačilni nalog in o vožnji pod vplivom alkohola seznanili sodišče.