Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Kronika Novo mesto

Kršitelju zasegli avto

Piše: PU Novo mesto, A.D.

Čas objave:
27.02.2019 10:05

Policisti Policijske postaje Šentjernej, so sinoči okoli 20. ure ustavljali voznika, ki je vozil osebni avtomobil, na katerem ni bilo nameščenih registrskih tablic.

Kršitelj znakov policistov ni upošteval, s pospešeno hitrostjo je nadaljeval z vožnjo in v okolici Šentjerneja zapeljal s ceste, kjer je z vozilom obstal. Policisti so 54-letnemu vozniku zaradi očitnih znakov
alkoholiziranosti odredili preizkus, vendar je opravljanje preizkusa odklonil. Neregistriran in nezavarovan avtomobil so mu zasegli in o številnih kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Vlomil v hišo
V naselju Potok na območju Straže, je včeraj v večernih urah neznanec izkoristil krajšo odsotnost stanovalcev in skozi vrata terase vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je zlatnike in povzročil za okoli 5000 evrov škode.

Nezakoniti prehodi državne meje
Črnomaljski policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje sinoči nekaj pred 20. uro v Vukovcih izsledili in prijeli tri državljane Tunizije, ki so nezakonito prestopili državno mejo.

Sinoči okoli 20. ure je na mejni prehod Slovenska vas na vstop v Slovenijo z osebnim avtomobilom pripeljal 22-letni voznik iz Slovenije. V vozilu je bil tudi sopotnik, 69-letni državljan Slovenije. Policisti so opravili mejno kontrolo in ugotovili, da moška v prtljažniku avtomobila Ford mondeo prevažata dva državljana Turčije, ki sta se skušala izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Državljana Turčije so policisti predali hrvaškim varnostnim organom, 22-letnemu in 69-letnemu moškemu pa so odvzeli prostost in ju pridržali. Okoliščine še ugotavljajo, po zaključeni preiskavi pa bodo zoper osumljenca na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.