Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Kronika Krško

Krški policisti prijeli serijske vlomilce

Piše: Radio Krka

Čas objave:
21.02.2013 12:04

Krško policisti so prijeli serijske vlomilce, ki so konec lanskega in v začetku letošnjega vlamljali na območju Krškega, Sevnice in Brestanice.

Krški policisti so bili konec leta 2012 in v začetku leta 2013 obveščeni o več vlomih v stanovanjske hiše, počitniške hiše, lokal in trgovino na območju Krškega, Sevnice in Brestanice. V večini primerov so storilci s primernim orodjem vlamljali skozi okna in vrata in iz objektov kradli vrednejše predmete. Z vlomi in tatvinami so povzročili za več tisoč evrov premoženjske škode. Najpogosteje so kradli gotovino, orodje, kuhinjske aparate, tobačne izdelke, plinske jeklenke, televizijske in radijske sprejemnike,

Policisti in kriminalisti so v vseh primerih opravili oglede krajev kaznivih dejanj in zavarovali najdene sledi. Med policijsko preiskavo so prišli na sled osumljencem iz Sevnice in Krškega, ki so se združili zato, da bi vlamljali in kradli. Na podlagi zbranih obvestil in najdenih ter zavarovanih sledi na krajih kaznivih dejanj so na sodišču pridobili odredbo za izvedbo hišnih preiskav. Na podlagi odredbe sodišča so opravili hišne preiskave na naslovih bivanja 42-letnega in 26-letnega osumljenca z območja Sevnice in 35-letnega osumljenca z območja Krškega. Med hišnimi preiskavami so našli in zasegli številne ukradene predmete. Pri opisani policijski preiskavi je tako policistom uspelo preiskati 13 kaznivih dejanj velike tatvine oz. vlomov.

Policisti so trojico s kazensko ovadbo zaradi kaznivih dejanj velikih tatvin privedli k preiskovalnemu sodniku. Osumljenci so bili že večkrat obsojeni zaradi kaznivih dejanj premoženjske kriminalitete, eden izmed njih že desetkrat. Preiskovalni sodnik je zoper 42-letnega in 26-letnega osumljenca iz Sevnice odredil pripor, zoper 35-letnega osumljenca pa hišni pripor.


Policisti nadaljujejo s preiskavami in bodo v primeru novih ugotovitev seznanili pristojno tožilstvo.

Občane pozivamo, da poskrbijo za varnost svojega premoženja. Dosledno naj zapirajo okna, zaklepajo vrata in vrednejše predmete shranjujejo na varnih mestih. V bližini hiš in vikendov naj ne puščajo predmetov, ki bi storilcem lahko pomagale pri vlomu (orodje, lestve in podobno). O pojavu sumljivih oseb in prevoznih sredstev naj takoj obvestijo policiste na številko 113 ali najbližjo policijsko postajo. Policistom naj sporočijo tudi opis sumljivih oseb, registrsko številko prevoznega sredstva in smer, kamor so se odpeljali.