Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Kronika Novo mesto

Med vikendom so policisti imeli spet veliko dela s pijanimi vozniki

Piše: PU Novo mesto/A.D.

Čas objave:
11.03.2019 17:07

V soboto in nedeljo so policisti Posebne skupine za nadzor prometa Postaje prometne policije Novo mesto preverjali psihofizično stanje voznikov motornih vozil. V soboto so na območju Novega mesta in Šentjerneja zaradi vožnje pod vplivom alkohola iz prometa izločili pet voznikov, ki so vozili pod vplivom alkohola. V Novem mestu in okolici so štirim voznikom namerili med 0,30 in 0,81 miligramov alkohola, v Grmovljah pa voznici 0,69 miligramov alkohola.

V nedeljo so na območju Sevnice ustavili voznika, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,55 miligramov alkohola. Ustavili so še voznika z 1,03 in 0,73 miligramov
alkohola in voznika, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,35 miligramov alkohola. Voznik, ki so ga ustavili v Zavratcu in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus, je opravljanje preizkusa odklonil.
Vsem so odvzeli vozniška dovoljenja in prepovedali nadaljnjo vožnjo. Kršitelju, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja so avtomobil zasegli, voznika, ki je odklonil preizkus, pa odpeljali v prostore za
pridržanje. Zaradi kršitev so voznikom izdali plačilne naloge in na sodišče naslovili obdolžilne predloge.

Povzročitelj nesreče z 1,8 promili alkohola
Črnomaljski policisti so bili 9. 3. nekaj pred 16. uro obveščeni o prometni nesreči v okolici Črnomlja. Opravili so ogled in ugotovili, da je 33-letni voznik osebnega avtomobila, ki med vožnjo ni bil pripet z varnostnim pasom, zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in se z avtomobilom prevrnil. Povzročitelj se je v nesreči huje poškodoval, reševalci so ga odpeljali v bolnišnico. V litru izdihanega zraka je imel
0,87 miligramov alkohola, zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog pa je bil zanj odrejen strokovni pregled. O kršitvah bodo policisti z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Padec mopedista
10. 3. okoli 18.30 so bili brežiški policisti obveščeni o padcu mopedista v Stari vasi. Po prvih ugotovitvah je 22-letni voznik mopeda zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad mopedom, zapeljal s ceste
in padel. Lažje poškodovanega mopedista so reševalci odpeljali v bolnišnico. Za 22-letnega voznika je bil odrejen strokovni pregled, policisti so odredili tudi izredni tehnični pregled za moped.

Vlomi in tatvine


V Selah pri Dolenjskih Toplicah je 8. 3. zvečer nekdo skozi vrata terase vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil zlato ploščico. Z vlomom in tatvino je lastnike oškodoval za 600 evrov.

Na Šmarski cesti v Sevnici je 8. 3. popoldne nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je zlat nakit in povzročil za okoli 2000 evrov škode.

V Soteski je 9. 3. popoldne neznanec skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in odtujil zlat nakit in denar. Okoliščine policisti še preiskujejo.


Nezakoniti prehodi državne meje in poskusi izmika mejni kontroli

Na mejni prehod Obrežje je 8. 3. na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila bolgarskih registrskih oznak. Policisti so med kontrolo tovornega dela vozila našli tri državljane Afganistana, ki so se skriti med
tovorom skušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so predali hrvaškim varnostnim organom.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 8. 3. in 11. 3. med opravljanjem nalog varovanja državne meje izsledili in prijeli 32 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Na območju Posavja so pri Oštrcu
prijeli tri državljane Alžirije, na območju Bele krajine v bližini krajev Sinji vrh, Božakovo, Žuniči, Bojanci, Preloka, Črnomelj in Gornji Suhor pri Vinici pa 24 državljanov Alžirije, štiri državljane Maroka in državljana Libije.