900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Kronika

Močan veter je podiral drevesa

Piše: R.K.

Čas objave:
21.07.2018 20:20

Na Straški cesti v Novem mestu je danes močan veter podrl drevo na cesto. Dežurni delavec Cestnega podjetja Novo mesto je drevo razžagal in odstranil.

Ob 15.11 je na cesti Gumberk—Ratež, občina Novo mesto, drevo oviralo promet. Dežurni delavec Cestnega podjetja Novo mesto je drevo razžagal in odstranil.

Ob 15.17 je v naselju Šmarje, občina Šentjernej, močan veter ponovno razkril streho stanovanjske hiše, ki je bila pokrita s folijo zaradi posledice požara. Gasilci PGD Šentjernej so folijo ponovno namestili in jo dodatno pritrdili.

Ob 15.39 je na Cesti Svobode v Brežicah odpadlo vejevje oviralo promet. Dežurni delavec CGP je vejevje odstranil.

Ob 17.19 je na cesti Prečna—Mirna Peč, močan veter podrl večje drevo.  Gasilci PGD Prečna so razžagali in odstranili drevo

Požari v objektih

Ob 14.59 je v naselju Lešnica v Novem mestu zaradi strele zagorel kozolec. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Otočec so požar na objektu pogasili.

Ob 15.34 je v naselju Loke, občina Krško, zaradi udara strele zagorel nadstrešek zidanice. Posredovali so gasilci PGE Krško in PGD Leskovec, ki so požar pogasili in objekt pregledali s termovizijsko kamero.

Poplave, poplave meteorne vode
Ob 15.00 je na Mušičevi ulici v Novem mestu meteorna voda zalila kletne prostore večstanovanjskega objekta. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Šmihel pri Novem mestu so posesali in očistili kletne prostore objekta.

Ob 15.22 je v naselju Gumberk v Novem mestu meteorna voda zalila kletne prostore stanovanjske hiše. Gasilca GRC Novo mesto sta izčrpala in izsesala vodo iz prostorov.  

Ob 16.24 je na Kočevarjevi ulici v Novem mestu zaradi zamašenih jaškov meteorna voda poplavila cesto. Gasilci GRC Novo mesto so očistili jašek.

Plazovi, udori, zdrsi, podori zemljin in kamnin
Ob 15.38 se je v Soteski v občini Dolenjske Toplice zaradi neurja sprožil plaz zemlje na cesto. Gasilca PGD Soteska in Dolenjske Toplice so očistili cesto,  delavec cestnega podjetja je postavil signalizacijo.

Tehnična in druga pomoč
Ob 11.59 so na Ulici bratov Zorko v naselju Senovo, občina Krško, gasilci PGE Krško s tehničnim posegom izvlekli osebno vozilo, ki je nasedlo na podpornem zidu.
Ob 15.39 je na Cesti Svobode v Brežicah odpadlo vejevje oviralo promet. Dežurni delavec CGP je vejevje odstranil.

OSTALO
Za nujno medicinsko pomoč so posredovali devet klicev.
Gasilci so opravili dva prevoza pitne vode.

V Regijskem centru za obveščanje Brežice pa so v preteklih 12-ih urah posredovali pet pozivov za nujno medicinsko pomoč.
Dežurnemu higieniku Nacionalnega veterinarskega inštituta Novo mesto so posredovali tri naročila za odvoz poginulih živali.