Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

mir narava Svet24.si

Tedenski horoskop: V tišini lahko prisluhnete ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Kronika Novo mesto

Moškega, ki je bil več let nasilen do žene, pridržali

Piše: A.D.

Čas objave:
26.04.2018 12:00

Včeraj v dopoldanskih urah so bili novomeški policisti obveščeni o nasilju v družini. Z zbiranjem obvestil in preverjanjem okoliščin je bilo ugotovljeno, da je 55-letni moški več let izvajal psihično in fizično nasilje nad ženo.

Ženo je pretepal, ustrahoval, z njo grdo ravnal, ji omejeval svobodo in ji grozil z ubojem. Žrtev si iz strahu, da bo grožnje tudi izvrši, nasilja ni upala prijaviti.

Nasilje je stopnjeval do te mere, da je v noči na torek za izvajanje fizičnega nasilja uporabil električni pralizator in žrtev poškodoval, tako, da ji je bila nudena zdravniška pomoč. Policisti so 55-letnemu nasilnežu odvzeli prostost in ga pridržali. Zaradi nasilja bodo zoper osumljenca podali kazensko ovadbo.

Nasilje v družini (nasilje nad žensko) praviloma ne preneha samo od sebe temveč se stopnjuje. Pomembno je, da žrtve ali kdo drug nasilje v družini prijavi takoj (na policiji, tožilstvu, centrih za socialno delo, pri nevladnih organizacijah) in tako naredimo vse za razumevanje in izvajanje ničelne tolerance do nasilja, so še sporočili s Policijske uprave Novo mesto.