Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Kronika Novo mesto

Na mejni prehod pod vplivom alkohola

Piše: PU Novo mesto

Čas objave:
26.09.2019 14:34

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 59 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 262 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in devet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Novem mestu in Črnomlju so zasegli avtomobila kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki nista imela veljavnih vozniških dovoljenj.

Posredovali so zaradi 13-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi sprožitve signalno varnostne naprave in nezakonitih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Na mejni prehod pod vplivom alkohola

V popoldanskih urah je na mejni prehod Metlika, na izstop iz Slovenije, pripeljal voznik tovornega vozila hrvaških registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in vozniku zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 51-letnemu državljanu Hrvaške, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,90 miligramov alkohola, so odvzeli prostost in ga pridržali. Danes ga bodo z obdoložilnim predlogom privedli v postopek pred pristojno sodišče.


KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

V Trebnjem je v noči na 25. 9. nekdo vlomil v garažo poslovnega objekta in iz odklenjenega kombiniranega vozila odtujil električno ročno orodje. Škode je za okoli 1000 evrov. Prav tako v noči na 25. 9. je neznanec vlomil v nedograjen poslovni objekt na območju Mokronoga in odtujil električno ročno orodje. Škode je za okoli 3500 evrov.


Med 21. 9. in 24. 9. je v kraju Lopata neznanec iz brunarice odtujil kosilnico in orodje in povzročil za 200 evrov škode.

V dopoldanskih urah so bili policisti obveščeni, da so v noči na 25. 9. v Šmarjeti neznanci skozi okno vlomili v stanovanjsko hišo, v kateri se je nahajala oškodovanka. Pregledali so prostore in objekt zapustili skozi
vhodna vrata. Po prvih ugotovitvah niso ničesar odtujil, z vlomom
povzročena škoda pa znaša okoli 300 evrov. Policisti so opravili ogled in nadaljujejo s preiskavo vloma.

Poškodovanje avtomobila

Nekaj pred 20. uro je oškodovanec policiste obvestil. da naj bi v okolici Novega mesta med vožnjo v vrata avtomobila priletel neznan predmet in mu poškodoval vozilo. Policisti nadaljujejo s preiskavo in ugotavljanjem okoliščin poškodovanja vozila.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje v okolici Črnomlja izsledili in prijeli dva državljana Pakistana, ki sta nezakonito prestopila državno mejo.