Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Kronika Brežice

Na območju Brežic ogrožal varnost v prometu

Piše: PU Novo mesto, A.D.

Čas objave:
09.12.2019 12:21

Brežiški policisti so 6. 12., nekaj pred 23. uro, v okolici Brežic opazili voznika osebnega avtomobila, ki je z nevarno vožnjo ogrožal sebe in druge udeležence v prometu. Voznik Škode superb je zapeljal pred službeno vozilo policije, z neprilagojeno hitrostjo nadaljeval z vožnjo, vijugal po vozišču, večkrat upočasnil in pospešil hitrost vožnje, zapeljal v križišče,kjer je odvzel prednost drugemu vozniku, v križišču Cankarjeve ulice in Orehove aleje pa zapeljal s ceste in trčil v drevo in v klop.

Voznik, ki ni upošteval znakov policistov, s katerimi so ga ustavljali, je po trčenju pobegnil. Kasneje je poklical policiste, sprva lažno naznanil, da mu je nekdo ukradel osebni avtomobil, potem pa povedal, da je v času nesreče sam vozil avtomobil. Zoper 31-letnega kršitelja, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,51 miligramov alkohola, so odredili strokovni pregled, mu odvzeli vozniško dovoljenje in zaradi številnih kršitev cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog v znesku 2230 evrov.

Za omenjene kršitve se vozniku izreče osem kazenskih točk. V primeru, da bo strokovni pregled potrdil vožnjo pod vplivom alkohola, bodo zoper voznika ustrezno ukrepali.