7_Nina Donelli Svet24.si

FOTO: "Mogoče pa bom spoznala kakšnega ...

Andrej Bajželj Svet24.si

Starša edinca Andreja našla mrtvega. Trdita, da ...

pes 13 Svet24.si

Vaš kosmati prijatelj razkriva vašo osebnost

predlog 10 pokrajin Svet24.si

Takšen je popravljen načrt razdelitve pokrajin

indira ekić - tvoja video Odkrito.si

Indira dobila priložnost, da se vrne v najlepše ...

Romana Krajnčan Njena.si

Romana Krajnčan drugič babica!

simona Njena.si

Takšna je bila kmetica Simona pred enim letom

Kronika Novo mesto

Na 'Slavki' ostal brez vseh štirih koles na avtu

Piše: PU Novo mesto

Čas objave:
08.10.2019 09:01

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 58 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 236 klicev. Obravnavali so šest prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda.

V Metliki so zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja in v Dolenjskih Toplicah pridržali voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola. Posredovali so zaradi desetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe in nezakonitih prehodov državne meje.

KRIMINALITETA
Vlomi in tatvine

Na Ulici Slavka Gruma v Novem mestu je v noči na 7. 10. nekdo s parkiranega osebnega avtomobila odtujil vsa štiri kolesa. Lastnika je oškodoval za 1000 evrov.

Z delovišča v Novem mestu je 7. 10. neznanec odtujil motorno žago in povzročil za 200 evrov škode.V okolici Žužemberka je med 19. in 20. uro nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi pritlično okno vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil ni ničesar, z vlomom pa je povzročil za 1000 evrov škode.

V Velikem Lipovcu je neznanec vlomil v stanovanjsko hišo, pregledal prostore in našel ter odtujil denar. Okoliščine policisti še preiskujejo.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI
Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju krajev Žuniči, Dobliče, Miklarji in Iglenik izsledili in prijeli devet tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s štirimi državljani Pakistana, tremi državljani Sirije, državljanom Afganistana in državljanom Alžirije še potekajo.