ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Kronika Črnomelj/Novo mesto/Krško

Nasilneže v Beli krajini, na Dolenjskem in v Posavju pridržali in ovadili

Piše: A.D.

Čas objave:
16.04.2018 14:14

Črnomaljski policisti so bili v petek v večernih urah obveščeni o nasilju v družini. 45-letni moški je izvajal fizično in psihično nasilje nad ženo in ji grozil, da jo bo ubil. Žrtev je z otroki uspela pobegniti in poiskati pomoč.

Policisti so nasilnežu, ki je bil z vozilom udeležen v prometu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imel 0,58 miligramov alkohola, zato so mu odvzeli
prostost in ga pridržali. Zaradi kršitev javnega reda in miru so mu izdali plačilni nalog in o vožnji pod vplivom alkohola z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče. Izrekli so mu ukrep prepovedi približevanja žrtvam, o izrečenem ukrepu obvestili pristojne institucije in ga ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.

Novomeške policiste so v soboto zvečer poklicali na pomoč, v okolici Novega mesta, kjer naj bi se v stanovanjski hiši pretepala brata. Kršitelja, ki sta bila oba pod vplivom alkohola, se tudi po prihodu policistov nista pomirila in sta nadaljevala s kršitvami, zato so jima odvzeli prostost in ju odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru so jima izdali plačilni nalog.



V nedeljo popoldne so bili krški policisti obveščeni, da na Aškerčevi ulici v Krškem moški krši javni redi in mir in nadleguje mimoidoče. 29-letni kršitelj ni upošteval ukazov policistov in je nadaljeval s kršitvami, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog.