Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Kronika Metlika/Novo mesto/Črnomelj

Nasilnežu v Beli krajini prepovedali približevanje

Piše: A.D.

Čas objave:
12.04.2018 12:45

Metliški policisti so včeraj v večernih urah posredovali zaradi nasilja v družini. Zaščitili so žrtve in 44-letnemu nasilnežu, ki je izvajal fizično in psihično nasilje nad partnerko izrekli ukrep prepovedi približevanja.

O izrečenem ukrepu so obvestili pristojne institucije in preiskovalnega sodnika, ki bo presodil o podaljšanju ukrepa. Nasilneža bodo ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.

V Črnomlju je med 10. 4. in 11. 4. nekdo skozi okno vlomil v gostinski lokal in iz blagajne odtujil menjalni denar.


V Trebnjem so v noči na 11.4. neznanci vlomil v ograjen skladiščni prostor in odtujili lesene zabojnike z železnimi ploščami in profili. Škode je za okoli 3.000 evrov.

Črnomaljski policisti so v noči na 11. 4. v Črnomlju izsledili 24-letnega osumljenca, ki je pred tem v kraju Grič pri Dobličah ukradel motorno kolo. Motorno kolo so zasegli, osumljenca pa odpeljali v prostore za pridržanje. Ovadili ga bodo zaradi kaznivega dejanja odvzema motornega vozila.

Črnomaljski policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje, včeraj dopoldne v naselju Zilje, prijeli štiri državljane Pakistana, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Tujci so zaprosili za mednarodno zaščito in so bili po zaključenih policijskih postopkih odpeljani v azilni dom.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 62 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 246 klicev. Obravnavali so deset prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in zasegli  avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi desetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj ropa, nasilja v družini, lahke telesne poškodbe, grožnje, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu in najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev.