testenine črvi odpoklic Svet24.si

Odpoklic izdelka: Na trgovskih policah so se ...

jasna-kuljaj Svet24.si

Jasna Kuljaj sprejela novo vlogo programske ...

repolusk1 Necenzurirano

Ovadena županja, ki je po ovinkih prišla do ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

dejan dogaja1 Njena.si

Dejan Dogaja in Kiara Haas: Ljubezen jima daje ...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

Kronika Novo mesto/Krško/Sevnica

FOTO: Neurje zajelo tudi Dolenjsko in Posavje

Piše: SPIN/STA

Čas objave:
25.08.2019 07:13

Območje občine Novo mesto je včeraj okoli 16. ure zajelo neurje z močnim dežjem in točo. Na terenu so posredovali gasilci iz gasilskih društev GRC Novo mesto, PGD Šmihel pri Novem mestu, Kamence, Novo mesto, Otočec, Prečna, Ždinja vas, Smolenja vas in Vavta vas. Gasilci so črpali vodo iz stanovanjskih in proizvodnih objektov. Meteorna voda je zalila več cest. Gasilci so izvlekli dve osebni vozili iz poplavljenega cestišča.

Tudi območje občine Krško je okoli 19. ure zajelo neurje z močnim dežjem. Posredovali so gasilci iz gasilskih društev PGE Krško, PGD Krško, PGD Rožno in črpali meteorno vodo iz stanovanjskih objektov ter preprečili vdor vode v objekte. Meteorna voda je zalila več cest in sprožilo se je nekaj plazov. V kraju Rožno je obstalo osebno vozilo v poplavljenem cestišču, ki so ga izvlekli gasilci. Delavci CGP Krško so odstranili nanos kamnin in zemljin na regionalni cesti Krško-Sevnica ter postavili prometno signalizacijo. Delavci podjetja Kostak pa so odstranili podrta drevesa in plaz.

Gasilci PGD Sevnica.jpg
Gasilci PGD Sevnica
Foto: PGD Sevnica
Prav tako okoli 19.00 ure je območje občine Sevnica zajelo neurje z močnim dežjem. Na terenu so bili gasilci iz gasilskih društev PGD Sevnica, PGD Trnovec, PGD Blanca, PGD Studenec in PGD Poklek črpali so meteorno vodo iz stanovanjskih in gospodarskih objektov ter preprečili vdor vode v objekte. Meteorna voda je zalila več cest in sprožilo se je nekaj plazov. V naselju Blanca je v podvozu zaradi meteorne vode obstalo osebno vozilo. Iz vode so ga potegnili gasilci. 

Neurje.jpg
Neurje je poškodovalo cesto
Foto: PGD Sevnica
Danes bo dopoldne deloma sončno, popoldne pa bo spet nastalo nekaj ploh in neviht. Jutranje temperature bodo od 15 do 20,  najvišje dnevne od 22 do 28 stopinj Celzija.