mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Kronika Sevnica/Brežice

Nezakonito pobirali prispevke

Piše: PU Novo mesto, A.D.

Čas objave:
10.12.2019 11:03

Sevniški policisti so včeraj, v dopoldanskih urah, v bližini trgovskega centra izsledili štiri državljane Romunije, ki so nezakonito pobirali prostovoljne prispevke pod pretvezo, da zbirajo denar za gluhe osebe in otroke.

Kršiteljem so policisti izrekli globo in o nezakonitem ravnanju seznanili pristojno sodišče. Iste osebe, ki so se prevažale z osebnim avtomobilom Audi A4 črne barve, nemških registrskih oznak, so pri nezakonitem pobiranju prispevkov popoldne v bližini trgovskega centra v Brežicah izsledili tudi policisti PP Brežice. Odpeljali so jih na policijsko postajo, jim izrekli globe in o kršitvah seznanili sodišče.

Na območju Policijske uprave Novo mesto občasno prejmejo obvestila o kršitvah, povezanih z nedovoljenim zbiranjem prispevkov. V nekaterih primerih gre za beračenje, ko osebe na vsiljiv ali žaljiv način koga nadlegujejo za denar ali druge materialne dobrine. Ob nezakonitem pobiranju prostovoljnih prispevkov se osebe pogosto predstavljajo za predstavnike humanitarnih organizacij. S pretvezami o pobiranju prispevkov za bolne osebe pri ljudeh želijo vzbuditi sočutje in se na ta način okoristiti.

Policisti ugotavljajo, da kršitelji poleg neupravičenega pobiranja prispevkov večkrat ljudi tudi ogoljufajo pri vračilu denarja. Občanom svetujejo, naj bodo pozorni ali imajo te osebe ustrezna dovoljenja upravne enote. V nasprotnem primeru naj jim denarja ne izročajo in takoj obvestijo policiste na številko 113.