mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Kronika Novo mesto

Ni upošteval znakov policistov

Piše: PU Novo mesto, A.D.

Čas objave:
19.03.2019 12:39

Novomeški policisti so včeraj okoli 14. ure med kontrolo prometa na Straški cesti ustavljali voznika osebnega avtomobila Volkswagen golf. Kršitelj svetlobnih in zvočnih signalov s katerimi so ga ustavljali ni upošteval, s pospešeno hitrostjo je nadaljeval z vožnjo in zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s ceste proti gozdu, kjer je trčil v drevo.

Policisti so ugotovili, da 31-letni voznik iz Hrvaške nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozil je
neregistriran in nezavarovan avtomobil, ki so ga policisti zasegli. Zaradi številnih kršitev Zakona o pravilih cestnega prometa, Zakona o voznikih, Zakona o motornih vozilih in Zakona o varstvu javnega reda in miru bodo zoper moškega na sodišče naslovili obdolžilni predlog. Zaradi kršitve javnega reda in miru so izdali plačilni nalog tudi 20-letnemu potniku.

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Nekaj po 22. uri so novomeški policisti na Volčičevi cesti ustavili voznika osebnega avtomobila in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 53-letni kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 0,55 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah seznanili pristojno sodišče.

Prijeli posrednika in tujce, ki so nezakonito prestopili državno mejo

Policisti Policijske postaje Krško so med opravljanjem nalog varovanja državne meje nekaj po 10. uri v kraju Dol ustavili dva osebna avtomobila hrvaških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 22-letni državljan Romunije v avtomobilu znamke Kia prevaža šest državljanov Iraka, ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo. 22-letnemu osumljencu in 21-letnemu državljanu Romunije, ki je prav tako sodeloval pri storitvi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države so odvzeli prostost in ju pridržali. S kazensko ovadbo ju bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Zasegli so tudi avtomobila znamke Kia in Opel.

Poskus izmika mejni kontroli 

Včeraj popoldne je na mejni prehod Obrežje na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila bolgarskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled tovornega vozila. Na podvozju priklopnika so odkrili tri državljane Afganistana, ki so se skušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom. 


Nezakoniti prehodi državne meje
Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje v bližini krajev Gornje Vrhpolje, Oštrc, Sinji vrh, Kot ob Kolpi, Vukovci, Učakovci in Črnomelj izsledili in prijeli 18 tujcev, ki so nezakonito prestopili
državno mejo. Policijski postopki s šestimi državljani Maroka, štirimi državljani Irana, tremi državljani Sirije, tremi državljani Alžirije in dvema državljanoma Iraka še niso zaključeni.