Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Kronika Novo mesto

Nizke temperature ne motijo nepridipravov

Piše: PU Novo mesto

Čas objave:
02.03.2018 13:05

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 41 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 179 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri so se udeleženci lažje poškodovali in 13 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi treh kršitev javnega reda in miru na javnem kraju in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj vloma in tatvin. Posredovali so zaradi požarov.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

V okolici Dolenjskih Toplic je med 28. 2. in 1. 3. nekdo vlomil v kabino tovornega vozila in odtujil avto radio s CD predvajalnikom, mobilni telefon in MP3 predvajalnik. Lastnika je oškodoval za 500 evrov.

V kraju Selo pri Mirni je med 26. 2. in 1. 3. neznanec vlomil v gospodarski objekt ob stanovanjski hiši in odtujil motorno kosilnico in suhomesnate izdelke. Lastnika je oškodoval za 500 evrov.

PROMETNA VARNOST

V prometni nesreči udeležena štiri vozila

Nekaj pred 14:30 se je zgodila prometna nesreča na cesti med Mirno in Trebnjem. Policisti so ugotovili, da je nesrečo zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji v koloni vozil povzročila 44-letna voznica osebnega avtomobila. 47-letnega udeleženca nesreče so reševalci zaradi lažjih poškodb odpeljali v bolnišnico. Povzročiteljici nesreče so policisti izdali plačilni nalog.

OSTALE ZADEVE

Požari

Brežiški policisti so bili dopoldne obveščeni o požaru stanovanjske hiše v kraju Sela. Požar, v katerem je zgorelo celotno ostrešje hiše, so gasilci omejili in pogasili. Poškodovan ni bil nihče, nastala pa je večja premoženjska škoda. Po prvih ugotovitvah kriminalistov in policistov je tuja krivda izključena, vzrok za nastanek požara pa še preiskujejo. O ugotovitvah bodo po zaključeni preiskavi seznanili pristojno tožilstvo.

Nekaj po 18. uri so bili policisti Policijske postaje Dolenjske Toplice obveščeni o požaru zidanice v Soteski. V požaru je zgorelo ostrešje zidanice, po oceni lastnika je škode za okoli 35.000 evrov. Okoliščine požara policisti še preiskujejo, po prvih ugotovitvah pa naj bi zaradi pregretja zagorelo ob dimniku peči na drva.