Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

delavci Svet24.si

Slovenci delamo za manj, kot je evropsko ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

la-parolaccia Odkrito.si

V tej restavraciji natakarji žalijo goste!!!

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

Kronika NM

Odtujil harmoniko, vozil pijan

Piše: Radio Krka

Čas objave:
09.05.2013 13:46

Policisti Policijske uprave Novo mesto so v preteklih štiriindvajsetih urah intervenirali v 64 nujnih primerih. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in sedem prometnih nesreč, v katerih je nastala materialna škoda.

Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov so zasegli osebni avtomobil. Posredovali so zaradi devetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi požara, kurjenja v naravnem okolju, zgostitev prometa in ovir na vozišču.

Prometna nesreča
Sevniški policisti so bili včeraj nekaj po 17. uri obveščeni o prometni nesreči na cesti med Sevnico in Planino pri Sevnici, kjer naj bi tovorno vozilo padlo v potok. Ugotovili so, da je voznik tovornega vozila z naloženim peskom zapeljal na most, ki je pod težo tovornega vozila popustil. Lažje poškodovanega voznika so oskrbeli v zdravstvenem domu.

Kršitelju zasegli avtomobil
Črnomaljski policisti so včeraj popoldan med kontrolo prometa v Semiču stavili 32-letnega voznika osebnega avtomobila. Med postopkom so ugotovili, da kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozil je neregistriran avtomobil, na katerem so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Odtujil harmoniko

Novomeški policisti so bili sinoči nekaj po 19. uri obveščeni, da naj bi neznanec iz kleti stanovanjske hiše odnašal predmete. Takoj so odšli na kraj in na podlagi opisa osumljenca in smeri njegovega bega izsledili 25-letnega storilca iz okolice Novega mesta, ki je iz odklenjene stanovanjske hiše odtujil harmoniko. Ukradeno glasbilo so mu zasegli in vrnili oškodovanki. Osumljenca bodo ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja tatvine.

Vlomi in tatvine

V Kostanjevici na Krki je med 7. 5. in 8. 5. neznanec z betonskega podstavka odtujil doprsni kip iz brona. Škode je za okoli 4000 evrov.

V Novem mestu je 7. 5. nekdo iz odprtega objekta ob stanovanjski hiši odtujil plinski štedilnik in plinsko jeklenko.

Na parkirnem prostoru v okolici Krškega je neznanec z dveh premičnih dvigal odtujil hidravlične sisteme. Lastnik ocenjuje škodo med 11.000 in 13.000 evrov.

V okolici Brežic so 7. 5. dopoldan na dvorišče stanovanjske hiše prišli štirje neznanci in s pogovorom zamotili lastnika. Eden izmed njih je v tem času vstopil v hišo in odtujil gotovino in nakit. Oškodovanec ocenjuje škodo na okoli 500 evrov.

8. 5. dopoldan so v okolici Trebnjega in Šentjerneja neznanci vlomili v stanovanjski hiši in odtujili nakit. Z vlomom in tatvino so povzročili za okoli 5500 evrov škode.