900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Kronika Novo mesto/Otočec

Opiti voznik tovornega vozila na avtocesti ogrožal varnost

Piše: STA

Čas objave:
23.11.2018 08:30

Na postajališču Starine na dolenjski avtocesti pri Otočcu je občan iz okolice Cerkelj ob Krki med izvajanjem zimske službe v ponedeljek zvečer opazil tovornjak, ki je obstal sredi cestišča. Pri svojem posredovanju je v tovornem vozilu našel opitega in povsem zmedenega voznika, vklopil je vse štiri smernike in tako preprečil nesrečo.

S Policijske uprave (PU) Novo mesto so sporočili, da je tovorno vozilo obstalo na prehitevalnem in delno na voznem pasu, kar je po njihovem predstavljalo izjemno nevarnost za druge voznike.

Omenjeni občan, ki je to opazil, se je takoj odločil za pomoč, pri čemer je varno stekel do tovornjaka in se vzpel do kabine, v kateri je našel voznika, s katerim je bilo očitno nekaj narobe, saj je bil povsem zmeden in ni vedel niti tega, da je na avtocesti.

Občan je potem, ko je na dogodek opozoril policijo, z željo, da bi preprečil nesrečo, voznike opozoril na nevarno oviro tako, da je oblečen v odsevni brezrokavnik stopil za ograjo med smernima pasovoma, vklopil svetilko na prenosnem telefonu in jih opozarjal z mahanjem.


Policisti so nato med postopkom pri 32-letnemu hrvaškemu vozniku ugotovili, da je bil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka pa je imel 1,73 miligramov alkohola. Po bolnišničnem pregledu so ga pridržali in ga dan kasneje z obdolžilnim predlogom odvedli na novomeško sodišče, kjer mu je sodnica izrekla nekaj več kot 1.200 evrov globe in stransko kazen 18 kazenskih točk oz. prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja.

Dodali so, da gre omenjenemu občanu zahvala, da na avtocesti v smeri Novega mesta, kjer je že bila tema, hkrati pa slaba vidljivost, ni prišlo do prometne nesreče, verižnega trčenja in tragičnih posledic.

Tega je včeraj sprejel direktor novomeške PU Janez Ogulin in se mu zahvalil za njegov odziv, "za odločno in pogumno ukrepanje, pri čemer je z namenom, da bi zavaroval druge, izpostavil lastno varnost".

Na PU Novo mesto so tudi dan po dogodku prejeli klic voznika, ki se je želel zahvaliti občanu, ki ga je opozoril na nevarnost. Dejal je, "da mu je gotovo rešil življenje ali vsaj preprečil hudo prometno nesrečo", so še sporočili s PU Novo mesto.