kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Kronika Nm

Opral za dobrih 300 jurčkov

Piše: Radio Krka

Čas objave:
27.12.2012 07:15

Kriminalisti PU NM so na Okrožno tožilstvo podali kazensko ovadbo zoper 57-letnega osumljenca iz Novega mesta, ki je osumljen davčne zatajitve in s tem protipravno pridobljene premoženjske koristi v višini 321.000 evrov.

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Novo mesto so v mesecu decembru na Okrožno državno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja davčne zatajitve po 1. in 2. odstavku 249. člena Kazenskega zakonika, s katerim naj bi bila pridobljena protipravna premoženjska korist v višini 321.000 EUR.

57-letni osumljenec iz območja Novega mesta je utemeljeno osumljen, da je kot direktor gospodarske družbe v nasprotju z davčnimi predpisi s tem, da je prilive iz prodaje, ki so prehajali na račun gospodarske družbe v letu 2011 prenašal na svoje osebne račune kot posojilo. Pred prenehanjem poslovanja in izbrisom družbe davčnemu organu ni predložil obračuna davčnega odtegljaja, niti ga ni plačal. S tem dejanjem naj bi si osumljeni pridobil protipravno premoženjsko korist v višini 321.000 EUR.

Kriminalisti so v skladu z določili zakona o odgovornosti pravnih oseb za kaznivo dejanje ovadili tudi pravno osebo. V predkazenskem postopku so kriminalisti opravili finančno preiskavo in o ugotovitvah obvestili okrožno državno tožilstvo v Novem mestu.

Povod za uspešno zaključen predkazenski postopek je bilo tudi uspešno sodelovanje z davčnim uradom Novo mesto, ki je v predhodno opravljenih inšpekcijskih pregledih odkril nepravilnosti in o njih seznanil pristojne organe.