Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Kronika Novo mesto

Pijan grozil občanu

Piše: PU Novo mesto

Čas objave:
23.10.2019 09:35

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 57 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 228 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in sedem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda.

Posredovali so zaradi 15-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Novem mestu pridržali kršitelja. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, goljufije, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu, požara in nezakonitih prehodov državne meje.

KRIMINALITETA
Vlom
V okolici Trebnjega je med 21. 10. in 22. 10. nekdo skozi vrata terase vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil ni ničesar, z vlomom pa je povzročil za okoli 2000 evrov škode.

PROMETNA VARNOST
Prometna nesreča v okolici Trebnjega
Okoli 15.30 so bili policisti obveščeni o prometni nesreči na cesti med Plusko in Trebnjim. Opravili so ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročil 65-letni voznik osebnega avtomobila, ki je ob vključevanju na prednostno cesto odvzel prednost vozniku tovornega vozila. V nesreči se je lažje poškodovala 65-letna potnica v vozilu povzročitelja.


JAVNI RED IN MIR
Kršitelja pridržali
Policiste PP Novo mesto so okoli 22. ure poklicali na pomoč iz naselja v okolici Novega mesta, kjer naj bi pijan kršitelj grozil občanu. 47-letni kršitelj tudi po prihodu policistov ni upošteval njihovih ukazov in je nadaljeval z grožnjami in žalitvami, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru mu bodo izdali plačilni nalog.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI
Poskus izmika mejni kontroli
V popoldanskih urah je na mejni prehod Obrežje na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila srbskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled vozila. V tovornem delu so skrita med tovorom našli dva državljana Afganistana, ki sta se poskušala izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakoniti prehodi državne meje
Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Trebnjega izsledili in prijeli dva državljana Afganistana, ki sta nezakonito prestopila državno mejo . Policijski postopki s tujcema še potekajo.