Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Kronika Novo mesto/Brežice

Pijani nasilnež se je znašal nad bolno ženo

Piše: PU Novo mesto, A.D.

Čas objave:
28.01.2019 12:58

V noči na nedeljo, 27. 1. so novomeške policiste poklicali na pomoč iz okolice Novega mesta. Takoj so se odzvali in odšli na kraj. Ugotovili so, da je 38-letni moški, ki je bil pod vplivom alkohola, ob prihodu domov izvajal psihično in fizično nasilje nad hudo bolno ženo.

Tudi po prihodu policistov se ni pomiril, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Na kraj so poklicali zdravnika, ki je žrtev oskrbel, poskrbeli pa so tudi za varstvo mladoletnega otroka. 38-letnemu nasilnežu bodo izrekli prepoved približevanja žrtvi zaradi razlogov za sum, da bo ogrozil njeno življenje, osebno varnost in svobodo. Ovadili ga bodo na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.

Izvajal nasilje nad starši
Zaradi nasilja v družini so 27. 1. posredovali tudi brežiški policisti. Na pomoč so jih poklicali iz okolice Brežic, kjer naj bi moški izvajal nasilje nad starši. Ob prihodu policistov se 36-letni nasilnež ni pomiril in ni upošteval njihovih ukazov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zbrali so obvestila in ugotovili, da je razbijal inventar po hiši, izvajal fizično nasilje nad
očetom in materi preprečeval, da bi poklicala na pomoč. Nasilnežu bodo policisti izrekli ukrep prepovedi približevanja staršem. Ovadili ga bodo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.