Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Kronika Novo mesto/Dolenjske toplice

Kršitelj pred zasegom vozila avto polival z bencinom

Piše: PU Novo mesto, A.D.

Čas objave:
04.04.2019 12:47

Včeraj nekaj po 11. uri so novomeški policisti Novo mesto med izvajanjem poostrenega nadzora v okolici Novega mesta ustavili voznika osebnega avtomobila Alfa romeo. Ugotovili so, da 33-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so začeli s postopkom zasega vozila. Kršitelj je med postopkom razbil prednje steklo vozila in avtomobil polival z bencinom.

Ravnanje so mu preprečili in ga obvladali z uporabo prisilnih sredstev, takrat pa sta dve osebi, ki sta bili v bližini, v policiste in službeno vozilo začeli metati kamenje. Poškodovan ni bil nihče, na službenem vozilu pa je nastala premoženjska škoda. Osumljencema, ki sta metala kamenje, so odvzeli prostost in ju odpeljali na policijsko postajo. Nadaljujejo s preiskavo in ugotavljanjem okoliščin kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari in poskusa preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi. Po zaključeni preiskavi bodo zoper osumljenca na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo. Zaradi kršitev javnega reda in miru in cestno prometnih predpisov so 33-letnemu vozniku izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Včeraj, nekaj minut po 15. uri, so bili policisti obveščeni o prometni nesreči na uvozu na avtocesto v Drnovem, v smeri proti Novem mestu. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih naj bi neznani voznik tovornega vozila oplazil osebni avtomobil Seat althea črne barve, romunskih registrskih oznak.Voznik tovornega vozila je po nesreči nadaljeval z vožnjo. Policisti zaradi razjasnitev vseh okoliščin prosijo voznika tovornega vozila in morebitne očividce nesreče, da pokličejo na številko 113. 

Policisti PP Dolenjske Toplice pa so bili okoli 20.30 obveščeni o prometni nesreči na regionalni cesti pri Starih Žagah. Opravili so ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročil 38-letni voznik osebnega avtomobila, ki je izgubil oblast nad vozilom, zapeljal levo in trčil v obojno ograjo. Med postopkom so še ugotovili, da je voznik vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,43 miligramov alkohola. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog.