Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Kronika Krško/Črnomelj

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Piše: PU Novo mesto, A.D.

Čas objave:
14.06.2019 12:26

Včeraj, 18.30 ure, se je zgodila prometna nesreča v Dolenji vasi pri Krškem. Policisti PP Krško so opravili ogled in ugotovili, da so v prometni nesreči udeležena štiri vozila, nesrečo pa je povzročil 50-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v kolono treh vozil, ki so ustavila na cesti, ker je pred njimi voznik zavijal levo.

V nesreči se je lažje poškodoval voznik, v vozilo katerega je trčil povzročitelj in potnica v njegovem vozilu. Povzročitelj nesreče, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 1,04 miligramov alkohola. Policisti bodo 50-letnega voznika ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

Črnomaljski policisti so med kontrolo prometa v Semiču v dopoldanskih urah ustavili voznika osebnega avtomobila in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 32-letni voznik, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 0,54 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.