900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Kronika Novo mesto, Brežice, Trebnje. Brestanica

Več voznikov konec tedna pregloboko pogledalo v kozarec

Piše: PU NM

Čas objave:
25.03.2019 15:29

Policisti so minuli konec tedna ustavili nekaj voznikov pod vplivom alkohola, ki so bili tudi brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

Med kontrolo prometa v Brestanici so policisti v petek okoli 17. ure ustavili voznika kmetijskega traktorja. Med postopkom so ugotovili, da 57-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je neregistriran kmetijski traktor. Policisti so kršitelju zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus, v litru izdihanega zraka je imel 1,08 miligramov alkohola. Kmetijski traktor so zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

V soboto nekaj pred 20. uro so novomeški prometniki v Kronovem ustavili voznika osebnega avtomobila in mu zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus. 30-letni kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 0,33 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in na sodišče zaradi kršitev naslovili obdolžilni predlog.

Prav tako v soboto so na Ljubljanski cesti v Novem mestu odredili preizkus 43-letnemu vozniku osebnega avtomobila, ki je vozil 70 km/h in prekoračil dovoljeno hitrost za 20 km/h. Kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 0,66 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim  predlogom seznanili sodišče.

Pod vplivom alkohola je bil tudi povzročitelj nesreče

O prometni nesreči na cesti med krajema Šentrupert in Nebesa so bili trebanjski policisti obveščeni v soboto nekaj pred 16. uro. Po prvih ugotovitvah je 23-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v avtomobil, ki ga je vozila 22-letna voznica. Policisti so še ugotovili, da je povzročitelj nesreče vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,43 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo. Izdali so mu plačilni nalog v višini 1000 evrov z kršitve pa se vozniku izreče tudi 11 kazenskih točk. 

Brežiški policisti pa so pridržali vinjeno voznico

Brežiški policisti so v noči na 24. 3. v Brežicah zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus voznici osebnega avtomobila. 29-letni kršiteljici, ki je imela v litru izdihanega zraka 0,68 miligramov alkohola, so odvzeli prostost in jo odpeljali v prostore za pridržanje. Odvzeli so ji vozniško dovoljenje in o kršitvi z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Nasilje v družini
Šentjernejski policisti so bili v soboto obveščeni o nasilju v družini. Zbrali so obvestila in ugotovili, da je 26-letni nasilnež izvajal fizično nasilje nad partnerko in jo lažje poškodoval. Osumljencu so izrekli prepoved približevanja žrtvi, na pristojno tožilstvo pa bodo podali kazensko ovadbo zaradi nasilja v družini.

Vlomi in tatvine
Oškodovanec je policiste obvestil, da je v Stari Bučki nekdo med 17. 3. in 18. 3. z dvorišča gospodarskega objekta odtujil tri kosilnice in motokultivator. Škode je za okoli 2000 evrov. Policisti okoliščine še preiskujejo.

V Vinici pri Šmarjeti je 23. 3. zvečer neznanec izkoristil krajšo odsotnost stanovalcev in skozi priprto okno vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je denar in lastnike oškodoval za okoli 1000 evrov.

V Zagradcu je med 20. 3. in 24. 3. nekdo vlomil v prostore društva in odtujil pijačo in živila. Škode je za okoli 200 evrov.

V kraju Bojsno je je nekdo vlomil v klet počitniške hiše in odtujil kosilnico. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 400 evrov.