andrej-plenković Svet24.si

Plenković zarezal v torto, se bo mastil skupaj z ...

MZ Podzemna zbiralnica 2 Svet24.si

Lične in za oko prijetne, a včasih tudi precej ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

Kronika Boštanj

Pogrešanega planinca našli mrtvega

Piše: STA

Čas objave:
19.08.2019 21:14

Policija je preklicala iskanje Uroša Šunte iz Boštanja, ki so ga pogrešali od lanskega novembra. Kot so sporočili z novomeške policijske uprave (PU), ga je v sredo mrtvega na snežišču pod Kredarico našel tuji planinec. Okoliščine smrti niso sumljive, so še zapisali v sporočilu za javnost.

Po obvestilu svojcev novembra 2018, da se Šunta ni vrnil s Triglava, je policija sprožila iskalno akcijo, v kateri so sodelovali policisti, gorski reševalci in vodniki psov. Iskanje je na terenu zelo oviralo slabo vreme, ki se je v naslednjih dneh samo še slabšalo, nato je zapadel še sneg, so spomnili na policiji.

V prvih dneh iskanja so gorski reševalci pregledali pot čez Prag do Triglavskih podov in Kredarice ter Tominškovo pot. Ob izboljšanju razmer je v iskalni akciji pomagal tudi policijski helikopter. Sledi niso našli.

Večje iskanje so opravili tudi 24. julija. Policisti letalske policijske enote, gorske policijske enote ter gorski reševalci so ga na območju Triglava iskali v več smereh proti Vratom. Iskali so ga tudi z brezpilotnimi letalniki, a pogrešanega niso našli.

Načrtovali so, da bodo do konca avgusta preverili še vsa območja s snegom, ko se bo ta nekoliko stopil, a je Šunto pred tem že našel tuji planinec.