Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Kronika Novo mesto, Sevnica

Poleg opitih, še Rambo, tatinski tandem...

Piše: Radio Krka, PU Novo mesto

Čas objave:
25.10.2012 13:38

Policisti PU Novo mesto so med drugim obravnavali sume kaznivih dejanj s področja prepovedanih drog, ropa, ponarejanja dokumentov, vlomov in tatvin.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 42 primerih. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in šest prometnih nesreč, v katerih je nastala materialna škoda. Posredovali so zaradi 9 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj s področja prepovedanih drog, ropa, ponarejanja dokumentov, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu, povoženja divjadi, zgostitev prometa in ovir na vozišču.


PROMETNA NESREČA

Včeraj okoli 18.30 se je zgodila prometna nesreča na cesti Novo mesto – Metlika, pri Pogancih. Policisti so ugotovili, da je 56-letni voznik osebnega avtomobila zapeljal na nasprotni vozni pas in trčil v avtomobil 52-letnega voznika, ki je pravilno pripeljal nasproti. V nesreči se je lažje poškodoval potnik v vozilu 52-letnega voznika. Policisti bodo na sodišče naslovili obdolžilni predlog zoper povzročitelja nesreče, ki je imel v litru izdihanega zraka 1,38 miligramov alkohola. Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov so mu izdali tudi plačilni nalog.


IZSLEDILI IN PRIJELI OSUMLJENCA

Novomeški policisti so bili včeraj nekaj po 12. uri obveščeni, da je varnostnik v novomeški trgovini pri tatvini zalotil moškega. Osumljenec je varnostniku grozil s pretepom, ga odrinil in pobegnil. Na podlagi opisa so policisti izsledili vozilo, ki ga je vozila 28-letna kršiteljica, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v vozilu pa je bil tudi 26-letni osumljenec. Zoper oba bodo policisti ustrezno ukrepali.

ROPARSKA TATVINA

Novomeški policisti ugotavljajo okoliščine kaznivega dejanja ropa. Včeraj  nekaj po 22. uri naj bi v bližini lokala v Novem mestu oškodovanca dohiteli neznanci, ga podrli na tla in mu iz žepa odtujili denarnico z gotovino in dokumenti. Lažje poškodovanega moškega so oskrbeli v novomeški bolnišnici.

SEVNIŠKI POLICISTI ZASEGLI PUŠKO IN 2596 KOSOV STRELIVA

Sevniški policisti so pridobili odredbo sodišča in opravili hišno preiskavo na naslovu bivanja 51-letnega osumljenca iz Zagorja ob Savi. Med hišno preiskavo so našli puško, za katero osumljenec nima ustreznih dovoljenj in 2596 kosov lovskega in vojaškega streliva različnih kalibrov. Orožje in strelivo so zasegli. 51-letnega osumljenca bodo ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja Nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali streliva.


(Foto: PU Novo mesto)