Alfi Nipič ponovno hospitaliziran Svet24.si

Alfi bo prvič po 50 letih silvestrovo prebil doma

zlomljeno srce Dobra karma

Kako pozdraviti zlomljeno srce? To je 5 idej!

MLADI MOŠKI, PRIJATELJI Svet24.si

Bolezen, ki obišče moške po 50. letu

juric2 Foto_preckanje enega izmed mnogih vototokov na severnem polotoku Svet24.si

Prej bi spila urin kot nujno zalogo vode

torta Dobra karma

12 astro znakov: kaj naj jedo in čemu se naj ...

ana-dolar Njena.si

Ana in Roman sta se ločila

tanja balabanić Njena.si

Na Kmetiji dobila tisto, po kar je prišla

Kronika Novo mesto/Kranj

Policija kolesarjem svetuje večjo previdnost

Piše: STA

Čas objave:
22.04.2019 12:38

Ker so kolesarji v cestnem prometu manj varni kot drugi udeleženci, jim policija svetuje zelo previdno vožnjo in skrb za lastno varnost. Ostalim voznikom pa med drugim svetujejo, da jih prehitevajo varno in na zadostni bočni razdalji.

Kot so danes sporočili iz Policijske uprave (PU) Kranj, je v nedeljo dopoldne v Ratečah kolesar padel zaradi psa, ki je proti njemu pritekel brez nadzora. Policisti so nato popoldne obravnavali padec kolesarja na Ambrožu pod Krvavcem, zvečer pa še na območju Železnikov, kjer je kolesar zaradi nepravilne strani vožnje padel v potok in se lažje poškodoval. Ta kolesar je odklonil preizkus alkoholiziranosti in strokovni pregled zaradi suma vožnje pod vplivom mamil.

Kolesarjem, ki jih lepo spomladansko vreme zvabi na kolesa, policija svetujejo previdnost. Kolesarji nesreče najpogosteje povzročijo zaradi nepravilne strani in smeri vožnje, vožnje pod vplivom alkohola, prav tako nesreče povzročajo zaradi neupoštevanja pravil o prednosti. Pogostokrat se tudi zgodi, da kolesarji hitrosti ne prilagodijo stanju in lastnostim ceste, ugotavljajo policisti.