32-mame-hranazadojencke Odkrito.si

Hrana za dojenčke je presladka

astrologija horoskop znaki Svet24.si

Horoskop za torek, 20. avgusta

plesen Svet24.si

To se zgodi, če živiš v toksičnem okolju!

avtodomi Svet24.si

Namesto da bi jim računali, jih pustijo, da ...

kim kardashian, nenealičena Svet24.si

FOTO: To je Kim Kardashian brez ličil

helena blagne Njena.si

To je obvezno opravilo Helene Blagne

SIT2018_polfinale1_fotoMiroMajcen-162 Njena.si

Ana Klašnja kar zgoraj brez

Kronika Novo mesto/Kranj

Policija kolesarjem svetuje večjo previdnost

Piše: STA

Čas objave:
22.04.2019 12:38

Ker so kolesarji v cestnem prometu manj varni kot drugi udeleženci, jim policija svetuje zelo previdno vožnjo in skrb za lastno varnost. Ostalim voznikom pa med drugim svetujejo, da jih prehitevajo varno in na zadostni bočni razdalji.

Kot so danes sporočili iz Policijske uprave (PU) Kranj, je v nedeljo dopoldne v Ratečah kolesar padel zaradi psa, ki je proti njemu pritekel brez nadzora. Policisti so nato popoldne obravnavali padec kolesarja na Ambrožu pod Krvavcem, zvečer pa še na območju Železnikov, kjer je kolesar zaradi nepravilne strani vožnje padel v potok in se lažje poškodoval. Ta kolesar je odklonil preizkus alkoholiziranosti in strokovni pregled zaradi suma vožnje pod vplivom mamil.

Kolesarjem, ki jih lepo spomladansko vreme zvabi na kolesa, policija svetujejo previdnost. Kolesarji nesreče najpogosteje povzročijo zaradi nepravilne strani in smeri vožnje, vožnje pod vplivom alkohola, prav tako nesreče povzročajo zaradi neupoštevanja pravil o prednosti. Pogostokrat se tudi zgodi, da kolesarji hitrosti ne prilagodijo stanju in lastnostim ceste, ugotavljajo policisti.