Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

merkur 1 Svet24.si

Intuitivni čas retrogradnega Merkurja obrnimo ...

1712649659-0122maribor4-3-1712649604353 Necenzurirano

Ovadena županja, ki je po ovinkih prišla do ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

dejan dogaja1 Njena.si

Dejan Dogaja in Kiara Haas: Ljubezen jima daje ...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

Kronika Novo mesto

Policisti lovili pijane voznike

Piše: Radio Krka

Čas objave:
11.03.2013 12:08

Policisti so imeli minuli konec tedna polne roke dela s pijanimi vozniki. Najhuje je bilo v Črnomlju kjer voznik ni upošteval policijske signalizacije. V litru izdihanega zraka je imel 1,0 miligrama alkohola. Kazen bo visoka in sicer kar 3555 evrov.

Obravnavali so prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami, tri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 17 prometnih nesreč, v katerih je nastala materialna škoda. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali voznika osebnega avtomobila. Posredovali so zaradi 22 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in pridržali dva kršitelja, ki se kljub ukazom policistov nista pomirila in sta nadaljevala s kršitvami. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj vlomov in tatvin. Intervenirali so zaradi požara, nezakonitega prehoda državne meje, zgostitev prometa in ovir na vozišču.

V nesreči poškodovana voznik in potnik
V petek nekaj po 15.30 uri se je zgodila prometna nesreča na lokalni cesti Hrastovica – Pijavice, na območju Policijske postaje Trebnje. 76-letni voznik osebnega avtomobila je vozil po lokalni cesti iz Pijavic proti Hrastovici. Pri Hrastovici je zapeljal na nasprotni vozni pas, kjer je z vozilom oplazil avtomobil 54-letnega voznika. Povzročitelj nesreče je nadaljeval z vožnjo po levem voznem pasu in čelno trčil v avtomobil, ki ga je vozil 48-letni voznik. V nesreči se je lažje poškodoval 48-letni voznik in huje 52-letni potnik v njegovem avtomobilu. Povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 0,70 miligramov alkohola. Policisti bodo po zaključenem postopku zoper povzročitelja prometne nesreče ustrezno ukrepali.

Povzročitelja nesreče pod vplivom alkohola

Trebanjski policisti so bili v petek nekaj pred 20. uro obveščeni o prometni nesreči v Trebnjem. Ugotovili so, da je 23-letni voznik zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo izgubil oblast nad vozilom in z avtomobilom najprej trčil v drog javne razsvetljave. Avtomobil je odbilo na parkirni prostor, kjer je trčil v parkiran avtomobil. V nesreči ni bil nihče poškodovan. Povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 0,52 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog.

V petek okoli 20.30 ure se je zgodila prometna nesreča v okolici Brežic, kjer je voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo izgubil oblast nad avtomobilom, zapeljal s ceste in trčil v ogrado. 67-letni voznik, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,71 miligramov alkohola, je pred tem povzročil tudi prometno nesrečo na parkirnem prostoru v okolici Brežic, kjer je trčil v parkiran avtomobil in odpeljal s kraja. Kršitelju so zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Pridržali kršitelja

V petek okoli 19. ure so črnomaljski policisti med kontrolo prometa opazili voznika, ki je z nevarno vožnjo ogrožal ostale udeležence v prometu in storil več cestno prometnih prekrškov. Zapeljali so za njim in ga ustavljali s svetlobnimi znaki, vendar kršitelj njihovih znakov ni upošteval, s pospešeno hitrostjo je nadaljeval z vožnjo. V naselju pri Črnomlju je vozilo ustavil in se pričel nedostojno vesti do policistov. Očitno pijan kršitelj se ni pomiril in ni upošteval ukazov policistov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Med postopkom so ugotovili, da je imel v litru izdihanega zraka 1,0 miligramov alkohola. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog v višini 3555 evrov in na sodišče naslovili obdolžilni predlog. Večkratnega kršitelja cestno prometnih predpisov so policisti obravnavali že 28-krat.

Vlomi in tatvine
V Kočevskih Poljanah je nekdo vlomil v objekt ob stanovanjski hiši in odtujil dve motorni žagi in posode z gorivom. Lastnik je oškodovan za okoli 800 evrov.

V okolici Novega mesta je med 8. 3. in 9. 3. neznanec vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil nakit.

V okolici Sevnice je nekdo vlomil v nenaseljeno stanovanjsko hišo in odtujil več kosov orodja. Škode je za okoli 1500 evrov.

V okolici Novega mesta je 9. 3. popoldan nekdo vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil 1000 evrov.

Med 9. 3. in 10. 3. je bilo v okolici Novega mesta vlomljeno v tri zidanice. Neznanci so odtujili suhomesnate izdelke, alkoholno pijačo in orodje. Škode je za okoli 3500 evrov.

10. 3. popoldan je na parkirnem prostoru v Novem mestu nekdo vlomil v osebni avtomobil in odtujil denarnico z dokumenti in gotovino.

Na parkirnem prostoru pokopališča v Kostanjevici na Krki je neznanec iz odklenjenega osebnega avtomobila odtujil denarnico z gotovino in dokumenti.