Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Kronika Trebnje, Krško, Šentjernej

Policisti največ dela s kriminaliteto

Piše: Radio Krka

Čas objave:
18.06.2015 19:53

Policisti so na interventno številko 113 sprejeli 129 klicev, od tega je bilo 44 klicev takšnih, ki so zahtevali posredovanje policije. Največ dogodkov je bilo iz področja kriminalitete in prometne varnosti. Zgodilo se je sedem prometnih nesreč z materialno škodo in tri z lahkimi poškodbami. Trikrat so morali posredovati zaradi kršitev javnega redu in miru na javnem kraju.

Trebanjski policisti so v Radni vasi opravili ogled kraja tatvine goriva. Neznanci so dam iz delovnega stroja v peskokopu iztočili okoli 200 litrov dizelskega goriva.

Krški policisti so popoldne obravnavali tatvino krompirja v Gorici. Tam naj bi neznanci iz njive izkopali približno 50 kilogramov krompirja. Podobno se je zgodilo tudi v Birčni vasi. Tam so na dveh njivah izruvali nekaj vrst krompirja in lastnikoma naredili za približno 100 evrov škode. Iz njive ob lokalni cesti Goriška vas – Zagrad pa so klicali policiste pozno popoldne, saj so ugotovili, da so neznanci v zadnjih petih dneh po oceni oškodovancev izkopali približno 100 kilogramov krompirja.

Lastnik zajcev iz Gorenjega Vrhpolja pa je zvečer sporočil policistom, da pogreša šest zajcev in 2 zajklji. Kot so ugotovili na kraju so zajci izginili ponoči, pri čemer pa so izključili možnost, da bi jih odnesla kakšna žival.

Poškodovano vozilo


V Sevnici so zjutraj ugotovili, da so se na Prvomajski ulici ponoči neznanci spravili na parkirano vozilo Passat. Hujše škode niso naredili, zaželeli so si le kovinske črke napisa »Passat 2.0 TDI«.

Vandali poškodovali fasado na šoli

V Dolenji Nemški vasi so ponoči neznanci na podružnični šoli osnovne šole Trebnje naredili za nekaj sto evrov škode. Kot so ugotovili, so v zadnjem tednu dni s kamni poškodovali del fasade. Policisti so opravili ogled in nadaljujejo s preiskovanjem kaznivega dejanja.

Nasilnežu izrekli prepoved približevanja


Črnomaljski policisti so zaradi dalj časa trajajočega nasilja v družini izrekli prepoved približevanja 28-letniku. Opoldne so namreč posredovali, ker naj bi 28-letnik pretepel svojo partnerko. Poškodovana je morala iskati zdravniško pomoč, policisti pa bodo nasilneža še kazensko ovadili.

Prevrnjen traktor, voznik lažje poškodovan


V Mavernu se je popoldne med delom v vinogradu prevrnil traktor. Policisti so ugotovili, da je me škropljenjem traktorist pri vožnji navkreber pomota prestavil v prosti tek. Traktor se je začel vzvratno nekontrolirano spuščati v dolino. Med manevriranjem se je prevrnil na bok. Traktor ni bil poškodovan, traktorist pa jo je tudi dobro odnesel – z manjšo vreznino na prstu. Ker je tuja krivda izključena, bodo policisti o dogodku napisali le poročilo na okrožno državno tožilstvo.

Pridržali pijanega voznika


Brežiški policisti so nekaj pred osmo uro zvečer v Brežicah kontrolirali 34-letnega voznika osebnega avtomobila. Ker so posumili, da vozi pijan, so mu odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 1,54 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Med postopkom se je še upiral ukazom policistov, tako da so ga vklenili in odpeljali v pridržanje na policijsko postajo.

Vlom v vozilo

Na Ulici Slavka Gruma v Novem mestu so ponoči neznanci na terenskem vozilu razbili steklo in iz avta odnesli strelni daljnogled znamke Meopta in lovski nahrbtnik z napisom LD Padež. Lastniku so naredili za okoli 1.500 evrov škode.

Na klancu obstal tovornjak

Danes zjutraj je na cesti čez Gorjance, pod Vahto, v smeri Metlike, zaradi okvare turbine na motorju obstal tovornjak iz Novega mesta. Vzdrževalci ceste so očistili vozišče, ko je avtovleka odpeljala okvarjeno vozilo. Medtem so metliški policist usmerjali promet, ki je bil oviran dobro uro.

Vlom v hišo

V noči iz srede na četrtek so vlomili v stanovanjsko hišo v Semiču. Policisti so ugotovili, da so neznanci iz kleti odnesli bakreno škropilnico, kosilnico na nitko, rdečo kotno brusilko Iskra in 10 litrsko posodo za gorivo. Skupaj so naredili za približno 300 evrov škode.