reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Kronika Novo mesto

Policisti so imeli pester vikend

Piše: PU Novo mesto, R.P.

Čas objave:
28.08.2018 07:15

V noči iz petka na soboto so policisti na mejnem prehodu za mednarodni promet Obrežje opravili temeljito mejno kontrolo 40-letnega državljana Bolgarije, ki se je na vstop v Slovenijo pripeljal kot sopotnik v osebnem avtu.

Izkazalo se je, da je Okrajno sodišče v Ljubljani zanj razpisalo iskanje, zato so mu odvzeli prostost in ga privedli na ljubljansko sodišče. V soboto popoldne so policisti za mejnem prehodu za mednarodni železniški promet pri mejni kontroli državljana Kitajske, ki je pripotoval iz Hrvaške, ugotovili, da je kljub veljavnemu vizumu Francije v EU bival predolgo (več, kot mu je dovoljeval vizum), zato so ga z naslednjim vlakom napotili nazaj na Hrvaško. Brežiški policisti, ki varujejo zeleno mejo, so v nedeljo zgodaj zjutraj, na bencinskem servisu v Trnju kontrolirali tujega državljana. Izkazalo se je, da gre za državljana Irana, ki je v Slovenijo prišel ilegalno. Po končanem postopku so ga izročili hrvaškim policistom.

PROMETNA VARNOST
V nedeljo zvečer, okoli osme ure, se je v Krškem 35-letni voznik osebnega avtomobila zaletel v stanovanjsko hišo na Valvasorjevem nabrežju in se pri tem huje poškodoval (hude poškodbe glave in več zlomov). Z ogledom in zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je verjetno scenarij nesreče bolj zapleten, kot je videti. Okoli 22. ure se je namreč na Krški urgenci zglasil 33-letnik, ki naj bi bil sopotnik v vozilu. Z voznikom se pogovoriti niso mogli in so zanj odredili strokovni pregled, da se ugotovi ali je imel med vožnjo v organizmu kaj alkohola ali drugih prepovedanih snovi, sopotnik pa je kazal očitne znake opitosti. Nekateri indici kažejo na to, da sta imela omenjena že prej prometno nesrečo, po kateri je 35-letnik voznik odpeljal sam naprej do stanovanjske hiše, ki mu je
preprečila nadaljnje ogrožanje udeležencev v cestnem prometu. O primeru so obvestili dežurnega preiskovalnega sodnika in okrožno državno tožilko, primer pa še ni zaključen. Zaradi ogleda in odstranjevanja posledic nesreče je bil promet oviran do pol enajste ure zvečer.


VLOMI IN TATVINE
V petek popoldne so prijavili vlom v Podulcah. Krški policisti so s pomočjo kriminalističnega tehnika opravili ogled kraja in o primeru obvestili dežurnega preiskovalnega sodnika in državno tožilko. Po prvih ugotovitvah so nepridipravi odnesli nekaj ur in gotovine ter lastnikom naredili za več kot 4000 evrov škode. Iz petka na soboto so črnomaljski policisti opravili ogled kraja vloma v dva vikenda v Podklancu. Z ogledom so ugotovili, da so neznanci v zadnjih treh tednih na silo vstopili v objekta ter odnesli dve LCD televiziji, motorno žago Stihl, ribiške palice, DVD predvajalnik in daljnogled. Lastnikom so naredili za nekaj tisoč evrov škode. V soboto dopoldne so krški policisti opravili ogled kraja vloma v stanovanjsko hišo na Kremenu. Po prvih ugotovitvah so neznanci v petek zvečer izkoristili nekajurno odsotnost lastnikov ter vlomili. Odnesli se nekaj gotovine, skupaj pa naredili za nekaj sto evrov škode. V nedeljo dopoldne so trebanjski policisti z ogledom kraja vloma v Vejarju ugotovili, da so storilci na silo vstopili v hiši in odnesli nekaj denarja. Lastnikom so naredili za nekaj več kot tisoč evrov škode.

POŽAR in UDAR STRELE 
Novomeške policiste so v noči iz petka na soboto napotili v Košenice, kjer naj bi prišlo do požara v stanovanjski hiši. Ugotovili so, da je na pomivalnem stroju zagorel elektro motor, zaradi česar se je začelo kaditi. Gasilci so pomivalni stroj razstavili in ga odnesli ven ter tako preprečili nadaljnje ogrožanje. Zahvaljujoč prisebnosti stanovalcev in hitremu prihodu gasilcev večje škode ni bilo.

V noči iz sobote na nedeljo, nekaj po polnoči, je strela udarila v stanovanjsko hišo v kraju Poklek nad Blanco. Nastalo je nekaj škode na električni napeljavi, iz strehe je zmetalo nekaj strešnikov in obenem poškodovala leseno ostrešje. Do požara pa ni prišlo. Kljub vsemu bo škode za nekaj tisoč evrov.