Nuška Drašček Odkrito.si

Nuška Drašček o padcu in poškodbah

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za soboto, 20. aprila

Luna Petisvet.si

Konec sprenevedanja, na dan prihaja resnica!

jordan peterson slavoj zizek pl Svet24.si

VIDEO: Tako sta Peterson in Žižek razpravljala o...

iča Svet24.si

Umrla humoristka Iča Putrih

005mv Njena.si

Lara Komar ima doma tako čednega moža!

eva tomaž Njena.si

Eva pred vso Slovenijo vrnila udarec Tomažu!

Kronika Novo mesto/Šentjernej/Brežice

Policisti ustavili vinjene kolesarje

Piše: PU Novo mesto

Čas objave:
28.05.2018 14:40

Policisti Prometne policijske postaje Novo mesto so minuli konec tedna ustavili tri kolesarje, ki so vozili pod vplivom alkohola. Z neodgovornim ravnanjem so ogrožali sebe in ostale udeležence v prometu.

V petek so v Vavti vasi ustavili kolesarja, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,71 miligramov alkohola. V soboto pozno
zvečer so na območju Šentjerneja opazili kolesarja, ki na kolesu ni imel svetlobnih teles. Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so mu odredili preizkus in ugotovili, da je imel v litru izdihanega zraka 1,17 miligramov alkohola. Prav tako v soboto so v Brežicah ustavili kolesarja, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,29 miligramov alkohola. Kršiteljem so izdali plačilne naloge in napisali obdolžilne predloge.

Pod vplivom alkohola in brez vozniškega dovoljenja
Šentjernejski policisti so 25. 5. okoli 14. ure v Gorenjem Gradišču  ustavili voznika osebnega avtomobila znamke Peugeot. Med postopkom so  ugotovili, da 42-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,70 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli, izdali plačilni nalog in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Vinjen vozil moped


V noči na 27. 5. so policisti v Novem mestu ustavili voznika mopeda in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 33-letni kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 0,37 miligramov alkohola. Moped so mu zasegli, mu izdali plačilni nalog in napisali obdolžilni predlog.

V nesreči poškodovane tri udeleženke, ena huje
V Starem Sejmišču je 26. 5. dopoldne 52-letni voznik osebnega avtomobila zaradi izsiljevanja prednosti trčil v avtomobil, ki ga je vozila 74-letna voznica. Voznico in dve potnici v njenem vozilu so reševalci odpeljali v bolnišnico. 74-letna voznica in 83-letna potnica sta se v nesreči lažje poškodovali, 77-letna potnica pa je utrpela hude poškodbe.