reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

rudi in marjetka spor Njena.si

Kako in zakaj je počil Marjetkin in Rudijev ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Kronika Rateče

Policisti v Planici lovili pijane voznike

Piše: Radio Krka

Čas objave:
25.03.2013 11:51

Minuli konec tedna so imeli kranjski policisti v bližini Planice ogromno dela s pijanimi vozniki. Trije vozniki so ostali brez vozniških dovoljenj in prejeli vrtoglave kazni.

Čeprav je letošnja Planica minila večinoma brez pretiranega pijančevanja, so se našli posamezniki, ki so s svojim početjem ogrožali tako sebe kot tudi preostale ljudi. Enega od njih so možje v modrem opazili, ko je v soboto med prireditvijo na območju Rateč brezglavo drvel po cesti. Med vožnjo je divje prehiteval, spregledal več prometnih znakov, na znak policistov pa ni ustavil. Ko so ga vendarle ustavili, so ugotovili, da je vozil brez vozniškega dovoljenja, njegovo vozilo ni bilo registrirano, bil pa je še pod vplivom alkohola, in sicer so izmerili 0,97 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo, zaradi prekrškov pa so mu izdali plačilni nalog z globo v znesku 2170 evrov. Dovoljena stopnja alkohola znaša 0,24 mg/l.

Jeseniški policisti so nato v nedeljo okoli 11. ure na Jesenicah obravnavali 52-letnega Jeseničana, ki je vozil pod vplivom alkohola (0,77 mg/l). Prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo, mu odvzeli vozniško dovoljenje, zoper njega pa bodo podali še nujni obdolžilni predlog na okrajno sodišče. Za prekršek je predpisana globa najmanj 1.200 evrov in 18 kazenskih točk.

Dobri dve uri pozneje so na Hrušici pri Jesenicah ustavili in kontrolirali 31-letnega državljana Romunije, ki je vozil pod vplivom alkohola (0,82 mg/l). Tudi njemu so odvzeli vozniško dovoljenje in ga pridržali, potem pa ga privedli še k okrajni sodnici v Škofji Loki, ki mu je izrekla globo 1.200 evrov, poleg tega pa še 18 kazenskih točk in prepoved uporabe tujega vozniškega dovoljenja v RS za čas 12 mesecev.