7_Nina Donelli Svet24.si

FOTO: "Mogoče pa bom spoznala kakšnega ...

Andrej Bajželj Svet24.si

Starša edinca Andreja našla mrtvega. Trdita, da ...

pes 13 Svet24.si

Vaš kosmati prijatelj razkriva vašo osebnost

predlog 10 pokrajin Svet24.si

Takšen je popravljen načrt razdelitve pokrajin

indira ekić - tvoja video Odkrito.si

Indira dobila priložnost, da se vrne v najlepše ...

Romana Krajnčan Njena.si

Romana Krajnčan drugič babica!

simona Njena.si

Takšna je bila kmetica Simona pred enim letom

Kronika

Foto: Policisti z opozorili nevestnim voznikom

Piše: RK

Čas objave:
29.11.2018 14:01

V preteklih 24 urah so policisti Policijske uprave Novo mesto ukrepali v 57-ih nujnih primerih in na številko 113 prejeli 180 klicev.

Obravnavali so tri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 13-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Črnomlju pridržali kršitelja, ki ni upošteval ukazov policistov in ni prenehal s kršitvijo. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, lahke telesne poškodbe, poškodovanja tuje stvari, vloma in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe, sprožitve
signalno varnostne naprave in nezakonitih prehodov državne meje.


Policisti opozarjali neodgovorne voznike

Že ob prvem mrazu v tej sezoni so policisti PP Novo mesto v jutranjih urah ustavili več neodgovornih voznikov, ki si pred vožnjo niso vzeli niti toliko časa, da bi s stekel in luči odstranili led. Z zaledenelimi stranskimi ali celo prednjim steklom voznik gotovo ne opazi pešca, ki prečka vozišče ali vozila, ki se vključuje v promet. Upoštevajte naše nasvete in pred vožnjo očistite vozilo. Vzelo vam bo le kakšno minuto, s tem pa si boste zagotovili pregled nad dogajanjem v prometu in bistveno zmanjšali tveganje za nastanek prometne nesreče.


Vlom

V noči na 29. 11. je v Novem mestu nekdo vlomil v prodajalno. Po prvih ugotovitvah ni ničesar odtujil, z vlomom pa je povzročil premoženjsko škodo. Okoliščine policisti še preiskujejo.


Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje pri Dobovi izsledili in prijeli dva državljana Alžirije, ki sta nezakonito prestopila državno mejo. Tujca so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.