Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Kronika Novo mesto

Policisti za vikend brez počitka

Piše: A.D.

Čas objave:
16.04.2018 13:50

Policisti Policijske uprave Novo mesto so v preteklem vikendu posredovali v 164 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 593 klicev. Od petka do nedelje so obravnavali 4 prometne nesreče, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 15 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda.

Zasegli so vozila 6 kršiteljem cestno prometnih predpisov, ki niso imeli veljavnih vozniških dovoljenj in pridržali voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola.

Posredovali so zaradi 44 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in dva kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, lahke telesne poškodbe, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu in najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev.

Zasegi vozil
Med kontrolo prometa v okolici Trebnjega so policisti 14. 4. popoldne ustavili voznika osebnega avtomobila Ford fiesta. Ugotovili so, da 20-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je neregistriran in nezavarovan avto. Vozilo so zasegli, mu izdali plačilni nalog in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Krški policisti so na Senovem sinoči zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus 25-letnemu vozniku osebnega avtomobila. Kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 1,07 miligramov alkohola. Avtomobil so zasegli, mu izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Policisti PP Šentjernej so 15. 4. zvečer ustavili 52-letnega voznika mopeda, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 1,47 miligramov alkohola. Moped so zasegli in kršitelju izdali
plačilni nalog.

Tatvine
V kraju Veliko Lipje, je nekdo v noči na soboto, iz odklenjene garaže odtujil dve motorni žagi in okoli 20 litrov goriva. 

Na parkirnem prostoru na Zobčevi ulici v Novem mestu je v soboto zvečer nekdoskozi odprto okno segel v osebni avto in iz torbice, ki je bila nasedežu, odtujil denarnico z dokumenti, bančnimi karticami in denarjem.

V noči na nedeljo, je na Ulici Slavka Gruma v Novem mestu, nekdo vlomil vposlovne prostore in odtujil okoli 200 evrov.


Zasegli ukraden avto 
Na Mejni prehod za mednarodni cestni promet Obrežje je v soboto na izstop iz Slovenije z osebnim avtomobilom Citroen DS3 pripeljal 29-letni voznik iz Srbije. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled vozila. Med postopkom so ugotovili, da so identifikacijske oznake prenarejene, avtomobil pa je bil 13. 4. 2018 ukraden v Italiji. 29-letnemu osumljencu so odvzeli prostost, ga pridržali in zasegli ukraden avtomobil. O ugotovitvah so seznanili pristojno tožilstvo.

Nedovoljeno prestopili državno mejo
Med vikendom so policisti med opravljanjem nalog na območju Bele krajine izsledili in prijeli 27 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo, med njimi 13 državljanov Alžirije, osem državljanov Maroka, tri državljane Sirije, dva državljana Egipta in državljana Pakistana. Tujci so zaprosili za mednarodno zaščito in so bili po zaključenih postopkih odpeljani v azilni dom.